Θεατρική Παράσταση – “Όλιβερ Τουίστ” (27/01/2023)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Όλιβερ Τουίστ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κάρολος Ντίκενς.

Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία των ηθοποιών και τη δυναμική σκηνοθεσία, τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του μικρού Όλιβερ και ήρθαν σε επαφή με διαχρονικά μηνύματα, όπως η δύναμη της καλοσύνης, η αξία της δικαιοσύνης και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η παράσταση αποτέλεσε μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία, που συνέβαλε στην καλλιέργεια της αισθητικής παιδείας των μαθητών και στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας τους.

e913f5d6 c371 4f57 9d62 72c8a66fc3da IMG 00132b8e653dbb5ae97234d81fb84df5 VIMG 02e64566ab6cc886de2f5642a1b68dd4 V

Πρόγραμμα Ρομποτικής (12/01/2023)

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα ρομποτικής, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της λογικής σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έμαθαν να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, να συνεργάζονται σε ομάδες και να πειραματίζονται με απλές και σύνθετες κατασκευές. Μέσα από βιωματική μάθηση, η ρομποτική ενίσχυσε τη φαντασία και την επιστημονική περιέργεια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα προώθησε τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την εισαγωγή των παιδιών στις νέες τεχνολογίες και στην εκπαιδευτική ρομποτική, συνδυάζοντας τη γνώση με τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα!

 

IMG 20230112 103134 IMG 20230112 110029 IMG 20230112 110035

Άνοιξαν τα σχολεία!

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

Καλή χρονιά στους μαθητές , στους εκπαιδευτικούς , στους εργαζόμενους, στα σχολεία και στους γονείς!

Λόγω της έξαρσης της γρίπης , των ιώσεων και του κορονοϊού, τη περίοδο που διανύουμε συστήνεται παραμονή στο σπίτι των μαθητών που θα εμφανίσουν συμπτώματα η αδιαθεσία, προστατεύοντας την υγεία τη δική τους και των συμμαθητών τους.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι απουσίες των μαθητών έως πέντε εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στο εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από το Νοέμβριο 2022 εως και τον Μάρτιο 2023, καταχωρίζονται χωρίς να προσμετρώνται.

Η χρήση μάσκας στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική.

Τηρούνται σταθερά όλα τα μέτρα υγιεινής ,δηλ. το πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, αποστάσεις όπου είναι δυνατόν, καλός αερισμός των αιθουσών, απολύμανση κοινοχρήστων αντικειμένων πχ. πόμολα, κουπαστές σε σκάλες και σωστός καθαρισμός των διδακτηρίων.

Καλή αρχή !

Καλή , ευλογημένη και δημιουργική χρονιά! Με υγεία , ελπίδα και όραμα!