Εκπαιδευτικές επισκέψεις

25 Απριλίου 2018

 🙂 Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η ως τότε «άδηλος» Αστερία, όπως ονομαζόταν πριν το νησί, επέπλεε στη θάλασσα. Με τη γέννηση του θεού, η «άδηλος» έγινε Δήλος δηλ. φανερή και πλημμύρισε φως και κατά το θρύλο δέθηκε στο βυθό με αδαμάντινες αλυσίδες.

Ένα νησί γεμάτο φως από τη μια άκρη στην άλλη… Συναισθήματα ανάμεικτα, δέος και περηφάνια. Επισκεφτήκαμε λοιπόν τη Δήλο και πήραμε λίγο από το φως και την ενέργειά της.


 

16 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη της Δ’ Τάξης στο iMuseum Shop

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το iMuseum shop στη Χώρα της Μυκόνου. Οι άνθρωποι του iMuseum μας καλωσόρισαν στον ξεχωριστό αυτό χώρο, όπου οι μαθητές θαύμασαν επιλεγμένα πιστά αντίγραφα από τις συλλογές των σημαντικότερων μητροπολιτικών μουσείων της χώρας και είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν μια ιστορική διαδρομή χιλιάδων ετών, από τα κυκλαδίτικα νησιά έως τη νεότερη Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ
την ομάδα
του iMuseum shop

IMG_930

IMG_927

IMG_909


7 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στα ΕΛ.ΤΑ.

Σήμερα, 7-04-2014, οι μαθητές της Β2 τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου Μυκόνου επισκεφτήκαμε τα ΕΛ.ΤΑ. του νησιού μας.

Έχοντας διαβάσει επιστολές, γράμματα, emails και μηνύματα καταλήξαμε πως το πιο γοητευτικό απ’ όλα είναι να αποτυπώνεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου με το δικό σου γραφικό χαρακτήρα.

Μαζί μας συμφώνησε και ο κ. Φραντζέσκος Κουτσούκος που μας ξενάγησε στο χώρο με χαρά. Μας εξήγησε πώς φτάνουν τα γράμματα στον προορισμό τους και πώς η κάθε σειρά γραμματοσήμων που εκδίδεται μας δείχνει και μας μαθαίνει ένα κομμάτι της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή τα γράμματα μας ταξιδεύουν στη Μύκονο, την Κρήτη και τη Λάρισα, την Αλβανία και την Ολλανδία, έχοντας πάνω τα θαυμάσια ελληνικά γραμματόσημα.