ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025, έλαβε χώρα στο σχολείο μας μια ενημερωτική δράση για την  “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κύριο  Α/Α’  Φωτόπουλο Δημήτριο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και εξιχνίασης εγκλημάτων Καστοριάς, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και επισκέφτηκε το σχολείο μας για να πραγματοποιήσει διαλέξεις σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κύριος Φωτόπουλος αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Αναφέρθηκε στις συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται ως εκφοβιστικές, διαχωρίζοντάς τες από άλλες μορφές συμπεριφοράς. Επιπλέον, τόνισε ότι ο εκφοβισμός δεν περιορίζεται μόνο στον σχολικό χώρο, αλλά μπορεί να συμβεί και εκτός αυτού. Παρείχε συμβουλές για το πώς να αντιδράσουν τα παιδιά σε περίπτωση που βιώσουν ή γίνουν μάρτυρες περιστατικού εκφοβισμού.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying). Ο κύριος Φωτόπουλος εξήγησε τον ορισμό του όρου, επισήμανε τους κινδύνους που ενέχονται στο διαδίκτυο και καθοδήγησε τους μαθητές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού.

Τέλος, αναφέρθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, δίνοντας έμφαση στη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς, στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν οι χρήστες και στους τρόπους προστασίας από πιθανούς κινδύνους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να προβληματιστούν στα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Φωτόπουλο Δημήτριο.

 

3
2 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση