01 ΑΠΡ 2018

Κυριακή, 01 Απριλίου 2018

 

«ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

 

 

Καλησπέρα παιδιά! Πώς είστε;

 

Το σημερινό μου άρθρο αφορά και πάλι ένα μικρό κομμάτι του παζλ της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι η μουσική. Είναι κάτι το ξεχωριστό και το ιδιαίτερο. Προσωπικά δεν υπάρχει μέρα για εμένα που να μην τραγουδήσω. Είτε φωναχτά, είτε σιγοψιθυρίζοντας…

 

Η μουσική και το τραγούδι δεν ρωτάνε κανέναν για το πότε να χτυπήσουν τη πόρτα του εγκεφάλου σου. Απλά εισβάλουν μέσα σου και σε καταβάλουν! Την ώρα των Αγγλικών, του διαγωνίσματος, της φυσικής… Έτσι ξαφνικά! Δεν είναι και τόσο εύκολο να το ελέγχεις! Πιστέψτε με!

 

Με τη μουσική μπορούμε να κλάψουμε, να ξεφαντώσουμε ή ακόμα και να κάτσουμε να αναλύσουμε τη ζωή μας ολόκληρη. Μέσα σε τρία περίπου λεπτά που μπορεί να διαρκέσει ένα τραγούδι, μπορεί τόσο εύκολα να σου ανεβάσει την διάθεση στα ύψη! Ωστόσο, τόσο εύκολα μπορεί και να στην κατεβάσει, κάνοντάς σε να θυμάσαι κάτι το ξεχωριστό, μια ιδανική στιγμή που σίγουρα η ψυχή σου λαχταρά. Αυτό εξαρτάται από το τι είδους μουσική είναι.

 

Η μουσική ακόμα μπορεί να σε εμπνεύσει να κάνεις το οτιδήποτε. Ακόμα μπορεί να σου δώσει θάρρος, τόλμη και πίστη, κάνοντάς σε να πεισμώσεις με τον εαυτό σου. Οι Έλληνες,  κατά την διάρκεια πολλών πολέμων τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια. Αυτό τους έδινε θάρρος και δύναμη στη συνέχεια του αγώνα!

 

Χριστίνα Ε.

 

Κυριακή, 01 Απριλίου 2018

 

«ΣΧΟΛΕΙΟ»

 

 

Το σχολείο είναι ένα κτίριο που πηγαίνουν μικρά παιδιά για να μάθουν τη γλώσσα μας. Είναι ένα ιερό και σημαντικό κτίριο γιατί κάνεις πολλούς φίλους, γνωρίζεις πράγματα, μαθαίνεις γραφή και γνώση, γίνεσαι ευγενής και καλός.

 

Μη σας φαίνεται φυλακή το σχολείο, μην περάσει κάτι τέτοιο από το νου σας και άμα σας πέρασε ξεχάστε το. Θέλω να σας πω ότι δεν θα υπήρχε παιχνίδι, ούτε μήλα, ούτε κρυφτό, ούτε επιτραπέζια, ούτε όσα ξέρετε. Άμα σας φωνάζει ο δάσκαλός σας ή ο καθηγητής σας το κάνει για το καλό σας και για να μάθετε.

 

Επίσης, δε θα υπήρχαν ηλεκτρονικά, ούτε laptop, υπολογιστές, κινητά, tablet, facebook, ηλεκτρονικά παιχνίδια, viber, istagram και άλλα πολλά.

 

Αυτά που είπα ελπίζω να τα σκεφτείτε και να τα σταματήσετε.

 

Βασίλειος Γκ.

 

Κυριακή, 01 Απριλίου 2018

 

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

 

 

Σήμερα κρεμιέται πάνω σε ξύλινο σταυρό, ανάμεσα σε δύο ληστές, ένας διαφορετικός κακούργος. Αυτός είχε τη δύναμη και «κρέμασε» τη γη ανάμεσα στα ύδατα.

 

Με στεφάνι δάφνινο τιμούνται οι αθλητές. Με στεφάνι όμως «ανώτερο» τιμάται ο Χριστός, φτιαγμένο από σουβλερά αγκάθια, γιατί τέτοιο του αξίζει σύμφωνα με τις  παρανομίες που έκανε.

 

Με καρφιά σταυρώνεται. Αυτά όμως δεν πονούν τόσο, όσο οι βρισιές, τα φτυσίματα, οι ειρωνείες και η περιφρόνηση που δέχεται.

 

Με λόγχη λογχίζεται ο ΕΧΘΡΟΣ  Χριστός.

 

Έρχεται και το ράπισμα για να ολοκληρωθούν οι τιμές απέναντί του.

 

« ΤΑ  ΑΓΙΑ  ΠΑΘΗ ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ »

 

Μία μοναδική μέρα που ξεχωρίζει κάθε χρόνο από τις άλλες μέρες.  Μεγάλη  Παρασκευή!

 

Ιερή μέρα!  Κηδεύεται ο ίδιος ο Θεός. Πολλοί λυπούνται για το γεγονός, αλλά και πολλοί ίσως να χαίρονται, γιατί γλύτωσαν από έναν πλάνο, που ανακάτωσε την ζωή τους και την ανακατώνει ακόμη δημιουργώντας προβλήματα.

 

Γεμίζουν οι εκκλησίες το βράδυ της  Μ. Παρασκευής. Ίσως να είναι η μοναδική μέρα του χρόνου, που οι ναοί έχουν τόσο εκκλησίασμα.

 

Γεμίζουν από σεβασμό; Γεμίζουν από συνήθεια; Μήπως γεμίζουν για να θάψουν οι άνθρωποι τον Θεό και ν’ απαλλαγούν απ’ αυτόν και από τα παράξενα κηρύγματα του;

 

Αυτό το γνωρίζει ο καθένας από μόνος του.

 

Μια τέτοια μέρα όμως ιερή για όσους την πιστεύουν και την τιμούν αληθινά, δεν θα έπρεπε, να είναι και αργία καθολική;

 

Εγώ ξέρω, όταν στα σπίτια μας πέσει θανατικό, τότε σταματούν όλες οι δραστηριότητες της οικογένειας και όλοι μένουν προσηλωμένοι στο συμβάν του θανάτου του αγαπητού προσώπου.

 

Κάπως έτσι θα έπρεπε να γίνεται πολύ περισσότερο την Μ. Παρασκευή, γιατί δεν κηδεύεται ένας απλός άνθρωπος, αλλά ο ίδιος ο Θεός.

 

Κι όμως ο εμπορικός κόσμος δουλεύει, σαν μία κοινή μέρα και περιμένει να εισπράξει τα  «τριάκοντα  αργύρια». Αλήθεια, τόσο πολύ μετρούν οι εισπράξεις αυτής της μέρας;

 

Μήπως τελικά μόνο το χρήμα κυβερνάει την κοινωνία;

 

Μήπως συμβαίνει ακόμη, εκείνο που είχε πει ο Γέρος του Μοριά τότε;

 

«Σας σέρνουν απ’ τη μύτη ξοπίσω οι παράδες».

 

Ευάγγελος Β.

 

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση