Αποστολή Πίνακα Συμμετεχόντων γονέων και κηδεμόνων στα διαδικτυακά σεμινάρια σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο Του Παιδιού

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, διοργανώνει σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια και σας κοινοποιεί το πρόγραμμα και τον πίνακα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών των Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Λάρισας που θα τα παρακολουθήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του  προγράμματος  «Κοντά στους Γονείς», θα πραγματοποιηθούν τις εξής μέρες και ώρες:

  1. Τρίτη  3/10 και ώρα: 18:00-20:30, με θέμα: « Ψυχική ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση των γονέων» για τους γονείς των μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων
  2. Τρίτη  24/10 και ώρα: 18:00-20:30, με θέμα: «Σχολική προσαρμογή» για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων και
  3. Τρίτη 21/11 και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Σχολείο και Οικογένεια» για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων

                  Το αντικείμενο του πρώτου από τα σεμινάρια με θέμα: «Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση των γονέων» περιγράφεται ως εξής: «Η καθημερινότητα που βιώνουν οι γονείς/κηδεμόνες είναι συχνά ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς καλούνται καθημερινά να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και πολύ-επίπεδες ανάγκες των παιδιών. Πώς μπορούν να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες; Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι; Το σεμινάριο αυτό συζητά την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και δίνει απλές κατευθύνσεις προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους».

Οhttps://blogs.sch.gr/19niplarislar/files/2023/09/ΣΥΝ-ΕΝΤΥΠΟ-ΕΚΠΑ-ΓΟΝΕΙΣ.pdfι ενδιαφερόμενοι/ες γονείς και κηδεμόνες άμεσα και να συνδεθούν στο σύνδεσμο: Σύνδεσμος Τηλεδιάσκεψηςhttps://hamogelo.webex.com/hamogelo/j.php?MTID=m58886ab399efc347cfeeb32d9a183ff5 Meeting number: 2734 419 5287, Password: HSwkJRmU453 (47955768 from video systems).

Ακολουθούν (στο επισυναπτόμενο) οι πίνακες των συμμετεχόντων που δήλωσαν να παρακολουθήσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

 



Λήψη αρχείου

 

Έναρξη δια ζώσης λειτουργίας σχολικής μονάδας του 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και αγαπητά μας παιδιά!!!

Σας ενημερώνουμε ότι η διά ζώσης λειτουργία ξεκινάει αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα τμήματα, η Πρωινή ζώνη και τo Ολοήμερο Τμήμα.

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί εντός διδακτικού ωραρίου μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

                    Καλή σχολική χρονιά Σελίδα 21

Με εκτίμηση   η  Διευθύντρια του 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας

     Και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

«Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς/κηδεμόνες για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών μετά από την εμπειρία μιας φυσικής καταστροφής».

Σας αποστέλλουμε  έντυπο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς/κηδεμόνες για
την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών μετά από την εμπειρία μιας φυσικής  καταστροφής».



Λήψη αρχείου

Οδηγίες για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας αποστέλλουμε οδηγίες για την δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.



Λήψη αρχείου

 

Η διευθύντρια του 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας

Μαρία Μπουμποδήμου

«Μη διεξαγωγή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων από 25.09.2023 μέχρι 27.09.2023».

Αγαπητοί γονείς  και κηδεμόνες , μαθητές και μαθήτριες.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με α/α 3860/24-9-2023 απόφαση Δημάρχου Λαρισαίων ΔΕΝ θα διεξαχθούν δια ζώσης τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Σε όλες τις περιοχές στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καιρικών συνθηκών, μετά από αποφάσεις Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ως εκ τούτου θα ενημερωθείτε με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) για το πρόγραμμα και τους συνδέσμους Webex των εκπαιδευτικών.

          Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια
και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αγιασμός- Έναρξη σχολικού έτους 2023-24

αγιασμος 2 2

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 του 19ου Νηπιαγωγείου Λάρισας , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8:30πμ στον αύλειο χώρο των δημοτικών σχολείων (15ου και 43ου)  . Με το πέρας του Αγιασμού οι γονείς και οι μαθητές , μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί θα μεταβούν στον προαύλιο χώρο του  Νηπιαγωγείου για μια πρώτη ενημέρωση για την λειτουργία της σχολικής μονάδας και στη συνέχεια οι μαθητές , μαθήτριες  με την συνοδεία γονέων, θα αποχωρήσουν.

                  Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!!! ξεκινάμε 1

                                         Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου 

                                          Μαρία Μπουμποδήμου

Παράταση δηλώσεων σεμιναρίου

Αγαπητοί/ες

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σε κάποιες Σχολικές Μονάδες και επειδή, όπως ενημερωθήκαμε, ορισμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς δεν πρόλαβαν να δηλώσουν  έγκαιρα, σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να συμπληρώνετε την φόρμα έως αύριο Τρίτη 19/9/2023 στις 12.00 το μεσημέρι.

Για τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  σεμινάρια και τις δια ζώσης εκπαίδευσης επιμορφώσεις (Train the Trainers) για εκπαιδευτικούς: https://forms.gle/TqtXm7umLiaA2zw87

Για τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σεμινάρια για γονείς και κηδεμόνεςhttps://forms.gle/yoeag8ZV7J92asi49

 

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού», ενόψει της τρέχουσας κατάστασης και αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη και στην Αγωγή της Υγείας, διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια εξ αποστάσεως και δια ζώσης Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πρόγραμμα για γονείς και κηδεμόνες: 

 

Το πρόγραμμα «Κοντά στους Γονείς» για γονείς και κηδεμόνες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.  

Ομάδα ειδικών επιστημόνων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιούν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης στους γονείς και κηδεμόνες, μαθητών και μαθητριών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων:

 

  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο / Περιγραφή: Τα παιδιά, μπροστά από μία οθόνη, μπορούν να διαβάσουν λογοτεχνία, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτική τηλεόραση, να δημιουργήσουν καταπληκτικά έργα τέχνης, να μάθουν μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, να κάνουν βιντεο-κλήσεις με τους παππούδες τους. Αλλά μπορούν επίσης να παίξουν παιχνίδια που είναι ακατάλληλα για την ηλικία τους, να ξοδέψουν αμέτρητες ώρες παρακολουθώντας παθητικά διάφορα βίντεο με μη εκπαιδευτικό περιεχόμενο (Kaufman, 2013, σελ. 2). Το διαδίκτυο έχει πολλά οφέλη, παράλληλα όμως ελλοχεύουν και κίνδυνοι από τη χρήση του. Ας μάθουμε να διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο με ασφάλεια. Μια ομιλία από επαγγελματίες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Σχολική προσαρμογή/ Περιγραφή: Μεταξύ παιδιών και γονιών/φροντιστών δημιουργείται ένας εξαιρετικά σημαντικός, συναισθηματικός δεσμός, ο οποίος διέπεται από ποικίλα χαρακτηριστικά. Η εκδήλωση άγχους, όταν τα παιδιά αποχωρίζονται ή φοβούνται ότι θα πρέπει να αποχωριστούν τους γονείς/τα πρόσωπα φροντίδας, είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση, ιδίως στην παιδική ηλικία. Η προσαρμογή στη συνέχεια είναι η τάση του ανθρώπου να εξοικειώνεται και να εναρμονίζεται δυναμικά και δημιουργικά προς κάθε αλλαγή του κοινωνικού του περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα με τη μετάβασή τους  από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη. Υπάρχουν τρόποι να προσαρμοστούν τα παιδιά μας στις αλλαγές; Πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε και τι όρια μπορούμε να θέσουμε;
  • Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση/ Περιγραφή: Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας ψυχολόγοι του οργανισμού απευθύνονται σε γονείς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους

 

Τα σεμινάρια για τους γονείς και κηδεμόνες διαρκούν περίπου δυο (2) ώρες και η γενική δομή τους αφορά την θεωρητική παρουσίαση του φαινομένου από τον εισηγητή/την εισηγήτρια ψυχολόγο και στη συνέχεια συζήτηση με το κοινό.

 

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις/πληροφορίες.

Οι αιτήσεις για τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σεμινάρια για γονείς και κηδεμόνεςhttps://forms.gle/yoeag8ZV7J92asi49

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Τηλ. : 24104409871

Πρόσκληση για σεμινάρια με το Χαμόγελο Σχ. Έτους 2023-24_signed

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Πρόγραμμα υποστήριξης γονέων από το κέντρο Παιδοψυχικής υγιεινής

Πρόγραμμα επιτόπιων επισκέψεων/συναντήσεων Ειδικών του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής για την υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων Θεσσαλίας

Κυριακή , 17/9/2023 /Λάρισα / Υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής

10:00- 12:00/ 1ο Γκρουπ Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
10:00-11:30/ 2ο Γκρουπ Γονείς / Αμφιθέατρο 6ου Γυμνασίου Λάρισας