Ρουτίνες ( ημερολόγιο και δανειστική βιβλιοθήκη ) στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι της ασύγχρονης διδασκαλίας, αποφασίσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές μας να διατηρήσουμε την Πρωινή Ρουτίνα, την οποία ακολουθούσαν καθημερινά και στο σχολείο μας.

Γιατί είναι σημαντική η πρωινή ρουτίνα για τους μαθητές μας;

Αρχικά, η «πρωινή ρουτίνα» βοηθά πολύ στο να γίνει η μέρα των παιδιών πιο παραγωγική και να διατηρηθεί μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Έπειτα, το να ξεκινάμε οργανωμένα και δυναμικά το πρωινό μας είναι μια καλή αρχή και ένδειξη για το πως θα κυλήσει η μέρα μας.

Τι έχουμε ετοιμάσει για εσάς!

1. Σας έχουμε επισυνάψει αρχεία, στα οποία υπάρχει ένας πίνακας με την ημερομηνία και τον καιρό . Επίσης, υπάρχει μία καρτέλα αφιερωμένη στην εποχή και το μήνα που διανύουμε

Σήμερα είναιι

Τι ΕΠΟΧΗ έχουμε-converted (1)

ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ:

Μπορούμε να τα εκτυπώσουμε και καθημερινά να ζητάμε από τα παιδιά να βρίσκουν την ημέρα , τον μήνα και τον αριθμό που δείχνει ποια μέρα του μήνα είναι. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε πλαστελίνη ή μανταλάκι σαν σημάδι που θα τοποθετούμε κάθε μέρα στη σωστή θέση.

Τις καρτέλες με τις ημέρες της εβδομάδας και τον καιρό τις κόβουμε και τα παιδιά τις αντιστοιχούν με τις λέξεις στους πίνακες αναφοράς βρίσκοντας κάθε φορά τη σωστή λέξη .

2. Σχηματίζουμε τα λουλούδια της εποχής και του μήνα βάζοντας τα γράμματα στη σωστή σειρά ( αν είναι δυνατό τα εκτυπώνουμε και τα κρατάμε στο δωμάτιο μας).

3. Τέλος, ξέρουμε ότι οι μαθητές μας αγαπούν πολύ ένα τραγουδάκι για την αρχή της ημέρας και σας προτείνουμε ένα παρόμοιο να το ακούσετε και φυσικά να το τραγουδήσετε μαζί τους.

Φυσικά είναι απόλυτα κατανοητό εάν κάποιοι γονείς αδυνατούν να εκτυπώσουν το υλικό. Προσπαθήστε λοιπόν να ακολουθήσετε την πρωινή ρουτίνα από την οθόνη του υπολογιστή ή του tablet σας ή του κινητού σας.

2η δράση: «Παραμυθένια Παρασκευή»

Παιδιά σήμερα είναι Παρασκευή!!!

Όπως και στο σχολείο δανειζόμασταν με πολλή χαρά και ανυπομονησία ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη μας, για να το διαβάσουμε το Σαββατοκύριακο έτσι και τώρα που είμαστε μακριά. Θα ονομάσουμε την Παρασκευή μας Παραμυθένια και θα διαλέγουμε ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα.

Τι έχουμε ετοιμάσει λοιπόν γι’ αυτή την Παρασκευή; Είστε έτοιμοι;

Αυτή η εβδομάδα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη κι αυτό , γιατί στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, σκεφτήκαμε να τιμήσουμε τον μεγαλύτερο Παραμυθά όλων των εποχών, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Το ξέρατε ότι ο Χ. Κ. Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου και προς τιμήν του γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο, διαβάστε μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά αυτή την ιστορία πατώντας σε αυτό τον σύνδεσμο:

http://docplayer.gr/11828120-Ta-paramythia-toy-hans-kristian-antersen.html

Και τώρα πιάνουμε δουλειά!!

Σας στέλνουμε 3 παραμύθια του Χ.Κ. Άντερσεν και αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να διαβάσετε ένα ή και περισσότερα από αυτά και μετά να ζωγραφίσετε αυτό που σας άρεσε περισσότερο όπως κάναμε μέχρι τώρα.

http://www.paramithia.net/and1.html

http://www.paramithia.net/and3.html

Προσοχή! Ή θα συμπληρώσετε το χαρτί που σας στέλνουμε σε συννημενο αρχείο ή (αν δεν έχετε εκτυπωτή) συμπληρώστε πάνω στις ζωγραφιές σας τον τίτλο του παραμυθιού, τον συγγραφέα και το όνομά σας και μετά στείλτε βγάλτε φωτογραφία με το κινητό και στείλτε μας με email να δούμε τα αριστουργήματά σας!!

Παραμυθένια Παρασκευή

 

Οι μικροί μας φίλοι ανταποκρίθηκαν με πολλή χαρά και να μερικές από τις δημιουργίες τους στο σπίτι που μας τις έστειλαν