19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)

Το ιστολόγιο του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2013

Ιαν 201331

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει:

  • τον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας και
  • τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου

  • Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2013 και για τις τρεις τάξεις θα διενεργηθεί στις 09 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013.
  • Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων  μαθητών.
  • Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους κλάδου ΠΕ04 και τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ., όπου αυτά υπάρχουν.
  • Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για τη Β΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης αυτής, ενώ για την Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης αυτής.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Μαρτίου 2013, 9:30-13:00, στα τοπικά εξεταστικά κέντρα, όπως περιγράφηκε παραπάνω.
  • Η δεύτερη φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, 9:30-13:00, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος (Ναβαρίνου 13α, Αθήνα).
  • Η εξεταστέα ύλη στη δεύτερη φάση θα είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου και τα θέματα θα είναι μεγαλύτερης δυσκολίας από εκείνα της πρώτης φάσης.
  • Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης θα συγκροτήσουν την ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2013, στην Κοπεγχάγη  της Δανίας (από 07 έως 15 Ιουλίου 2013).

Και στις δύο φάσεις του Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής 2013 οι μαθητές θα διαγωνιστούν – όπως και στο παρελθόν – τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων (γι’ αυτό συνιστάται στους μαθητές να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού). Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

Οι πέντε μαθητές που θα επιλεγούν μετά τη δεύτερη φάση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2013, θα προετοιμαστούν με εντατικό ρυθμό στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάρκεια της προετοιμασίας είναι περίπου μία εβδομάδα (μεταξύ των πανελλήνιων εξετάσεων και των διεθνών ολυμπιάδων). Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν εθελοντικά οι υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου.

Επειδή η αποστολή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχολεία, τα οποία θα οριστούν ως εξεταστικά κέντρα, πρέπει να στείλουν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: labste@gmail.com τα εξής στοιχεία:

  1. 1.        Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
  2. 2.         Επωνυμία Σχολείου
  3. 3.        Τηλέφωνο Σχολείου
  4. 4.        Αριθμό Fax
  5. 5.        E-mail
  6. 6.        Ονοματεπώνυμο Διευθυντή
  7. 7.        Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα εξεταστικά κέντρα, μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Αμέσως μετά την έναρξη του διαγωνισμού, τα θέματα θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος: Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Φυσικής).

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου

  • Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2013 αφορά στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας και θα διενεργηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 (09:30-11:30) δοκιμαστικά – σε εξεταστικά κέντρα (που θα ανακοινωθούν εγκαίρως), επτά πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Ηράκλειο, Ρόδος).
  • Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια δύο (02) ώρες και την οργανωτική ευθύνη του θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ. Την επιστημονική/ εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Από κάθε Γυμνάσιο της χώρας είναι δυνατή η συμμετοχή έως και πέντε (05) μαθητών από κάθε τάξη, οι οποίοι θα επιλεγούν από το Σύλλογο Διδασκόντων κάθε σχολείου. Τα σχολεία πρέπει να αποστείλουν τα ονόματα των μαθητών μέχρι τις 12 Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: labste@gmail.com με τα εξής στοιχεία:

  1. 1.        Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
  2. 2.        Επωνυμία Σχολείου
  3. 3.        Τηλέφωνο Σχολείου
  4. 4.        Αριθμό Fax
  5. 5.        E-mail
  6. 6.        Ονοματεπώνυμο Διευθυντή
  7. 7.        Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου

 

Γενικές οδηγίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, τκ. 10680 Αθήνα, τηλ: 210.36.35.701, Fax: 210.36.10.690,        e-mail: eef@otenet.gr .

Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής Λυκείου και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, καθώς και ενδεικτικά/δειγματικά θέματα (με τις λύσεις τους) για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου υπάρχουν στο δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου: http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος: Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Φυσικής).

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων καθώς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από τις αντίστοιχες για κάθε βαθμίδα επιτροπές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής 2013 του Εργαστηρίου με την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη.

Οι πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς επίσης και η συμμετοχή των εκπ/κών είναι εθελοντική και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλα τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

European Radio Logo
Για να ακούσετε το European School Radio ανοίξτε τα ηχεία σας και πατήστε το play ( Ι>) στην παραπάνω εικόνα
Μέγας χορηγός της ρομποτικής ομάδας του σχολείου τα σχ. έτη 2014-2015 & 2015-2016

Το παιχνίδι ΝώεLand

Κατεβάστε, εκτυπώστε και παίξτε το παιχνίδι ΝώεLand που δημιουργήθηκε από τους 19Robogators Junior, ως project του FLL animal allies

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σκοπός της Θεματικής Εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μελών της σχολικής κοινότητας στη δευτεροβάθμια υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) σε θέματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και θα εστιάσουν σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις Έμφυλες Ταυτότητες.

Σκακιστική άσκηση

Το ιστολόγιο αυτό ανήκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη

Ιανουάριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Τα εμπλουτισμένα ηλεκτρονικά βιβλία ανά τάξη

Ψηφιακό Σχολείο

Επισκεφθείτε τα!

....για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
etwinning
Πιστοποίηση Ελληνομάθειας
ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΕΕ
Στόχος του είναι μέσα από διάφορες δράσεις και με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να προσφέρει εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας για να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.
Ανάμεσα σε άλλα μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Νομού Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Eφημερεύοντα Φαρμακεία Δήμου Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Eφημερεύοντα Φαρμακεία Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμαριά

Ταινίες στη Θεσσαλονίκη

Οι ταινίες που παίζονται σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικές Παραστάσεις ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων