19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Επιμήκυνση ωραρίου ολοημέρου μέχρι 17.30

Σεπ 20223

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Σκοπός της επιστολής μας αυτής είναι να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας ανήκει σε αυτά που μπορούν να εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ. (αντί 4 μ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Στην 3η ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», (4.00 – 5.30 μ.μ.) εντάσσονται οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές – πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας.

Καλούμε τους γονείς που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στο ολοήμερο σχολείο αλλά και όποιον άλλον θα ήθελε να συμμετάχει στο διευρυμένο ολοήμερο, δηλ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. να μας το δηλώσει με email μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Για το προσφερόμενο αντικείμενο δραστηριοποίησης των σχολικών μαθητικών ομίλων που θα γίνει με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, θα ενημερωθείτε σύντομα. Παρακαλούμε όμως να μας γνωστοποιήστε και τις δικές σας επιθυμίες.

Ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων