19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Οδηγίες επιστροφής στα μαθήματα σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Αριθμ. ΓΠ οικ. 360/6-1-2022 (ΦΕΚ 7/6-1-22 τ.Β)

Ιαν 20228

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ύστερα από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές γίνεται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των μέτρων που αναφέρονται την παραπάνω Κ.Υ.Α. Περιληπτικά ισχύουν τα παρακάτω:

Α. Χρόνος διενέργειας του σελφ τεστ  καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

 

Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή, αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Δηλαδή ο έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Ειδικά, για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται τρεις (3) φορές τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Δηλαδή οι μαθητές κάνουν το τεστ στο σπίτι τους την Κυριακή 9/1, τη Δεύτερα 10/1 και την Πέμπτη 13/1.

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών δηλώνουν το αποτέλεσμα  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr

Για το σχολείο μας συγκεκριμένα και για την πρώτη εβδομάδα:

Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν το τεστ την Κυριακή 9/1 και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα http://edupass.gov.gr το αργότερο ως τη Δευτέρα το πρωί στις 6.00. Για τη Δευτέρα δε χρειάζεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη ή συμπληρωμένη δήλωση εφόσον το τεστ έχει δηλωθεί.

Τη Δευτέρα 10/1 οι μαθητές ξανακάνουν τεστ και οι γονείς τον δηλώνουν πάλι στην πλατφόρμα.

Την Τρίτη 11/1 (και μόνον για αυτή τη φορά) οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη τη δήλωση από το σύστημα (με ημερομηνία διενέργειας τεστ 10/1). Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης οι γονείς μπορούν να:

Έχουν στείλει ως την Τρίτη το πρωί στις 6.00 με email στο σχολείο τη φόρμα.

Να τη δείξουν κατά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο στο κινητό τους

Να συμπληρώσουν χειρόγραφα τη φόρμα που μπορούν να την προμηθευτούν από το σχολείο.

Από την Τετάρτη 12/1 και για τις επόμενες εβδομάδες, αν δεν υπάρξουν νεότερες οδηγίες, τα τεστ θα πραγματοποιούνται κανονικά, θα δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα και δε θα απαιτείται κάρτα.

 

Γ. Περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Σε κάθε περίπτωση εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία και εκτυπώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, οι μαθητές πηγαίνουν μέσα σε 24 ώρες σε δημόσια δομή. Μέχρι να πάνε στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Σε κάθε περίπτωση εκτός από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος του τεστ στην πλατφόρμα το σχολείο θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για την εξέλιξη των διαγνώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων