19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Μάι 202030

Αγαπητοί γονείς.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 01/06/2020.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες που λάβαμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

  1. Τα τμήματα των όλων των τάξεων μας έχουν χωριστεί σε δύο υποτμήματα Α΄ και Β΄.
  2. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος θα σας ενημερώσει με email ή τηλεφωνικά σε ποιο υποτμήμα ανήκει το παιδί σας, καθώς και για τις ημέρες φοίτησής του στο σχολείο.
  3. Όλα οι μαθητές που ανήκουν στο Α΄υποτμήμα, θα επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα 01/06/2020 ενώ οι μαθητές του Β΄ υποτμήματος θα επανέλθουν την Τρίτη 02/06/2020. Κατά την πρώτη ημέρα, μεταξύ των άλλων, θα δοθούν σχετικές οδηγίες στους μαθητές και θα τονιστούν οι κανόνες και τα μέτρα που θα τηρούνται από όλους.
  4. Η πρωινή προσέλευση των μαθητών αρχίζει στις 08.00 και ολοκληρώνεται στις 08.15. Στην είσοδο θα υπάρχει εφημερεύων εκπαιδευτικός και θα κατευθύνει τους μαθητές μας ώστε να μεταβούν αμέσως με ασφάλεια και τηρώντας τις αποστάσεις στην τάξη τους. Στην τάξη θα βρίσκεται ήδη ο εκπαιδευτικός που έχει την πρώτη ώρα μάθημα και θα μεριμνά για όλα όσα προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Υγείας.
  5. Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι γονείς / κηδεμόνες δεν εισέρχονται σε καμία περίπτωση στο χώρο του σχολείου, ούτε κατά την προσέλευση ούτε κατά την αποχώρηση των μαθητών μας.
  6. Κατά την αποχώρηση οι μαθητές/ριες θα οδηγούνται από εκπαιδευτικό στην έξοδο του σχολείου από όπου και θα πρέπει οι γονείς / κηδεμόνες να τους/τις παραλαμβάνουν.
  7. Το κυλικείο του σχολείου δε θα λειτουργήσει. Θα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε τα παιδιά να έχουν καθημερινά μαζί τους νερό και δεκατιανό. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Καλό είναι καθώς οι θερμοκρασία σιγά- σιγά θα ανέβει κάθε μαθητής να προμηθευτεί από ένα παγουράκι ή δυνατόν με θερμομόνωση το οποίο θα έχει μαζί του.
  8. Σε περίπτωση που μαθητής/ρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αυτός/ή θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι και οι γονείς / κηδεμόνες υποχρεούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το σχολείο άμεσα.
  9. Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προτείνεται να κάνετε θερμομέτρηση του παιδιού σας, πριν την προσέλευσή του στο σχολείο ή κατά την επιστροφή στο σπίτι.
  10. Από 01/06/2020 και μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου, ούτε η Πρωινή Ζώνη (7:00-8:00)
  11. Συνιστάται να έχει μαζί του το κάθε παιδί μια συσκευασία από μαντηλάκια με αντισηπτικό και απλά χαρτομάντηλα.
  12. Αν υπάρξει ανάγκη να επισκεφθείτε το Σχολείο, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2610-323994 ή μέσω email:

mail@19dim-patras.ach.sch.gr προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία στην προσπάθεια για την ασφαλή παραμονή των μαθητών μας στο σχολικό περιβάλλον.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μαρκάκης Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων