19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Καρυοθραύστης: Η παράσταση

Ιαν 20185

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή του σχολείου μας από τα δύο τμήματα της Β΄τάξεως που την είχαν αναλάβει. Οι μικροί μαθητές υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Καλαντζή δασκάλας του Β1 και του κ Σαρρή, δασκάλου του Β2 παρουσία σαν τη θεατρική παράσταση «Καρυοθραύστης» βασισμένη στο λιμπρέτο του πασίγνωστου μπαλέτου του Τσαϊκόσφσκι.

Οι γονείς τους αλλά και γονείς και φίλοι και των υπολοίπων μαθητών του σχολείου παρακολούθησαν την παράσταση γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που ευγενώς μας παραχωρήθηκε από τη διευθύντριά του κα Μπαρτζάκλη Μαριάνα και την ευχαριστούμε θερμά. Στο τέλος χειροκρότησαν με θέρμη τόσο για την προσπάθεια των μικρών μαθητών όσο και για το υπέροχο αποτέλεσμα, δεδομένης της ηλικίας και της απειρίας τους. Στους δε μαθητές της Β τάξεως μάλλον θα μείνει αξέχαστη η εμπειρία αυτή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

  1. 21/02/: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων