19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

“Panem et circenses” τουτέστιν “Άρτον και Θεάματα”

Φεβ 201717

 

Την θαυμάσια θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας “Οδυσσεβάχ” του κλασικού κειμένου της Ξένιας Καλογεροπούλου παρακολουθήσαμε όλοι οι μαθητές του σχολείου. Χαρήκαμε το θαυμάσιο κείμενο, αλλά και το εξαιρετικό ανέβασμα της παράστασης από τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παραστάσεως.

Στο τέλος της παραστάσεως συνοδευόμενοι από τους δασκάλους του οι μαθητές της Στ΄τάξεως μπήκαν στα παρασκήνια γνώρισαν από κοντά τους ηθοποιούς, είδαν κάποια από τα σκηνικά αντικείμενα ενώ στο τέλος ανέβηκαν στη σκηνή συζήτησαν με τον σκηνοθέτη κ. Βασιλόπουλο και ενημερώθηκαν και για την ιστορία του θεάτρου Απόλλων. Έτσι, με πλήθος επιπλέον πληροφοριών και εμπειριών επέστρεψαν στο σχολείο μας όπου τους περίμεναν τα σουβλάκια της Τσικνοπέμπτης που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Έτσι η Τσικνοπέμπτη είχε και άρτον (συγγνώμη σουβλάκια εννοούσα) και θεάματα, έστω και με αντίστροφη σειρά!

Και του χρόνου!!!

 

odysevax odysevax-10 odysevax-12 odysevax-15

odysevax-34 odysevax-30

odysevax-38 odysevax-42odysevax-22 odysevax-47 odysevax-50 odysevax-55 odysevax-60 odysevax-64

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

““Panem et circenses” τουτέστιν “Άρτον και Θεάματα””

  1. 20 Φεβρουαρίου, 2017 στις 5:52 μμ      Απάντηση Αγγελική Κουμνά Έγραψε:

    Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλία και τη δράση. Εκπαιδευτικοί σαν εσας είναι φωστήρες στον τόπο μας. Μετατρέπετε την τεχνη σε εργαλείο μάθησης, απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία. Και μάλιστα σε έναν χώρο τόσο επιβλητικό, όπως αυτός του θεάτρου που σχεδίασε ο Ε. Τσίλλερ. Και πάλι μπράβο σας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων