19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δεκ 201530

Τρία τα τμήματα που την ετοίμασαν, τρία και τα μέρη της χριστουγεννιάτικης εορτής του σχολείου μας που παρουσιάστηκε στους γονείς και μαθητές την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Στο α μέρος, οι μαθητές του Γ1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Κατερίνας Σαφαρίκα παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα Γιάννη» βασισμένο πάνω στο διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Μια ξεχωριστή μέρα του μπάρμπα Πανώφ». Με πειστικότητα και άνεση οι μαθητές και μαθήτριες ενσάρκωσαν τους ρόλους που τους ανατέθηκαν ενώ το σκηνικό της παράστασης, ζωγραφισμένο από την υποδιευθύντρια του σχολείου μας κα Ζέτη Πουρνάρα μάς έπειθε πως βρισκόμαστε στο φτωχικό τσαγκάρικο του μπάρμπα Γιάννη που ενώ ήθελε να συναντήσει το Χριστό ανήμερα Χριστούγεννα αναλώθηκε στην υπηρεσία όλων όσοι τον είχαν ανάγκη δίνοντας πλούσιες τις δωρεές του. Όταν το βράδυ της ημέρας αναρωτήθηκε με παράπονο πού είναι ο Χριστός, Εκείνος του απάντησε πως κάθε ένας επισκέπτης ήταν στην πραγματικότητα ο Ίδιος ο Κύριος.
Την σκυτάλη στη συνέχεια της γιορτής παρέλαβε το Β1 που με την καθοδήγηση της δασκάλας του κας Ζέτης Πουρνάρα παρουσίασε ένα παραμύθι με τον τίτλο Χριστούγεννα στο δάσος το οποίο μας εξηγούσε πώς κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να γιορτάσει με τη μοναξιά. Στο τέλος ο μοναχικός κακός ξυλοκόπος πείθεται να γιορτάσει μαζί με τους άλλους.

Τέλος το Γ2 τμήμα υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του κας Σαράβα Μαριάννας μας παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στα Δώρα που μας φέρνουν τα Χριστούγεννα εστιάζοντας στις χριστουγεννιάτικες δωρεές που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των Γέννησης του Χριστού.
Την εκδήλωση στόλισε με τα τραγούδια της η χορωδία του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Αγγελοπούλου Καλλιόπης.
Είναι κρίμα που η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας είναι τόσο μικρή ώστε να χωρέσει με άνεση όλους όσοι ήρθαν για να την παρακολουθήσουν
Και του χρόνου!

DSC_0308

DSC_0002

DSC_0129

DSC_0224

DSC_0272

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων