19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Είστε για … έρευνα;

Ιούν 201529
atyxhmata2-247×300
Σχολικά

Σχολικά ατυχήματα

Η Στ τάξη του σχολείου μας στα πλαίσια των μαθημάτων των Μαθηματικών και της Ευέλικτης Ζώνης ετοίμασε μια … έρευνα! Μια κανονική έρευνα για τα σχολικά ατυχήματα. Μελέτησε το φαινόμενο των σχολικών ατυχημάτων ετοίμασε τις ερωτήσεις που την ενδιαφέρουν σχετικά με το ζήτημα (ερευνητικά ερωτήματα το λένε αυτό στη γλώσσα της επιστήμης), διάλεξε εργαλείο συλλογής δεδομένων (όχι σφυρί ούτε κατσαβίδι, αυτά τα εργαλεία είναι άχρηστα γι αυτές τις δουλειές! ερωτηματολόγιο έφτιαξε), το δοκίμασε σε 3-4 μαθητές (πιλοτική έρευνα είναι το όνομα αυτής της ενέργειας και όχι δε γίνεται σε πιλότους), μοίρασε τα ερωτηματολόγια, μάζεψε τις απαντήσεις από τους μαθητές, τις μετέτρεψε σε πίνακα αριθμών και … έβγαλε τα αποτελέσματα της.

Μόνο που για να τα καταλάβουμε καλύτερα δεν τα άφησε σκέτα νούμερα. Όχι! τα “ζωγράφισε” με ραβδογράμματα. Έτσι λένε τα σχεδιαγράμματα που δείχνουν με μπάρες (όχι δημητριακών!) πόσο συμβαίνει κάθετι.
(Ναι, ναι πρωτάκι μου. Όσο πιο ψηλή η μπάρα τόσο περισσότερο συμβαίνει κάτι!)

Τέλος ετοίμασε μια αφίσα (πόστερ το λένε στην επιστημονική γλώσσα) με τα αποτελέσματα.

Κοίταξέ τη προσεκτικά και μην κολλάς μόνο στα αστεία σχεδιάκια! Κοίτα τους πίνακες να καταλάβεις πότε, πού, και πώς συμβαίνουν τα σχολικά ατυχήματα. Γιαυτό σου έχουμε τα τρία ραβδογράμματα.

Αν πάλι δε βγάλεις άκρη … ε! τι να σου πω; Διάβασε τα συμπεράσματα.

Κάνε κλικ πάνω στο πόστερ για να το δεις μεγάλο! Μη μου στραβωθείς, πρωτάκι μου, καλοκαιριάτικα!

Βγάλε πρώτα τα γυαλιά ηλίου!

Καλό καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων