19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Φυσική στο Πανεπιστήμιο

Μαρ 201529

Στις 11 Μαρτίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα την αίθουσα επίδειξης πειραμάτων, όπου με την πολύτιμη καθοδήγηση της υπεύθυνης του τμήματος, κ. Σταυρούλας Γεωργά, και των συνεργατών της πραγματοποίησαν πειράματα προκειμένου να διερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να δομήσουν οι ίδιοι τη «νέα γνώση» για κάθε φυσικό φαινόμενο. Με υπομονή, αγάπη και αληθινά παιδαγωγικό ενδιαφέρον η κ. Γεωργά Σταυρούλα και οι συνεργάτες της δημιούργησαν τις συνθήκες, ώστε τα παιδιά να βιώσουν τα στάδια μελέτης του κόσμου ως καλοί και αποτελεσματικοί πειραματιστές: Α) Παρατήρηση & πρόκληση ενδιαφέροντος Β) Εκμαίευση-αξιοποίηση της προηγούμενης εμπειρίας-γνώσης των μαθητών, Γ) Διατύπωση υποθέσεων Δ) Εκτέλεση πειραμάτων-μετρήσεις-καταγραφή μετρήσεων και παρατηρήσεων Ε) Αξιοποίηση των ευρημάτων-ανακοίνωσή τους- συζήτηση ΣΤ) Επαλήθευση-διάψευση αρχικών υποθέσεων Ζ) Διατύπωση συμπερασμάτων Η) Επέκταση & εφαρμογή της νέας γνώσης σε πειραματικές ή καθημερινές διαδικασίες.
Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες και σ’ ένα κλίμα όπου μπορούσαν να διαλεχτούν αυθόρμητα, να αυτενεργήσουν με ασφάλεια, να εκφραστούν πηγαία και να αλληλεπιδράσουν με σεβασμό, μπόρεσαν να αναπτύξουν την κριτκή σκέψη και τη δημιουργική τους φαντασία και κυρίως να προσεγγίσουν ενεργητικά και με ενθουσιασμό τους φυσικούς νόμους που διέπουν τον κόσμο γύρω μας!
Κατερίνα Σαφαρίκα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

  1. 22/02/: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
    Προσκοπική και Οδηγική εκδήλωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ (22/2/1857).


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων