19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Όχι στην παιδική εργασία

Οκτ 20146

“Η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού , που υπογράφτηκε το 1989 από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δεσμεύει όλα τα κράτη ως προς τις υποχρεώσεις που έχουν για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων όλων των παιδιών της Γης. Δυστυχώς, το χαμηλό μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο, ο υπερπληθυσμός, η εκμετάλλευση από τους ισχυρούς, ο άκρατος φανατισμός που επικρατεί και ενισχύει κάθε μορφή βίας, ταπείνωσης και απανθρωπισμού, η κρίση της οικογένειας και του σχολείου, ο αμφίλογος ρόλος των ΜΜΕ, η ελλιπής μέριμνα της πολιτείας, η δυσλειτουργία των ιδρυμάτων πρόνοιας, ο εκφυλισμός των ηθικών αξιών, η φτώχεια και ο ρατσισμός (φυλετικός και κοινωνικός) συνεχίζουν έως τις μέρες μας να αποτελούν τις βασικότερες αιτίες καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, των θεμελιωδών δηλαδή αγαθών που βεβαιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση ανεξάρτητα από εθνότητα, φυλή, γλώσσα, θρήσκευμα και ιδεολογία. Στα παιδικά, λοιπόν μυαλά, η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών ίσως φαντάζει ένα ακόμη γραπτό κείμενο πληροφοριακού χαρακτήρα που εξυπηρετεί κάποιους μαθησιακούς στόχους.
Για να αποφευχθεί ένας τέτοιος κίνδυνος, θα πρέπει να γίνει κύριο μέλημά μας η ευαισθητοποίηση και ο διαφωτισμός των παιδιών σε θέματα. όπως: κράτη-διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστική βοήθεια, πολιτεία και κοινωνική μέριμνα, κοινωνία και εθελοντική δράση, σχολείο και ανθρωπιστική παιδεία, ΜΜΕ και αμερόληπτη ενημέρωση, οικογένεια και διάλογος. Μόνο μέσα από την ορθή ενημέρωση, το διάλογο και την ευαισθητοποίηση θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την κριτική και δημιουργική σκέψη των παιδιών, ώστε ως μελλοντικοί πολίτες να επιθυμούν και να μπορούν να δρουν, να διαμορφώνουν και να δομούν κοινωνίες με βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα! “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων