19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Στα χνάρια των αγωνιστών του 21

Ιαν 201425

DSC_7812

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας  τα δύο τμήματα της Στ του σχολείου μας με τον διδάσκοντα το μάθημα διευθυντή και τη δασκάλα του Στ1 κα Τάγκα επισκεφθήκαμε το χώρο της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Άνω Πόλη.

Στο χώρο αυτό, όπως προκύπτει από τις πηγές, έγινε η ορκωμοσία των Αγωνιστών του 1821 για την έναρξη της Επαναστάσεως στην Πόλη μας.

Σταθήκαμε μπροστά στο μνημείο και ακούσαμε με προσοχή τόσο τα αποσπάσματα του ημερολογίου του γάλλου προξένου Πουκεβίλ που αφηγείται τα γεγονότα ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς όσο και την αφήγηση των σύγχρονων ιστορικών.

Διαβάσαμε πάνω στη στήλη τη Διακήρυξη του  Αχαϊκού Διευθυντηρίου προς τους Προξένους των ξένων Δυνάμεων στην πόλη μας προκειμένου να υποστηρίξουν τους Επαναστάτες απέναντι στη βαρβαρότητα των Τούρκων.

Γυρνώντας στο σχολειό μας συζητήσαμε πάνω στην αξία της εύρεσης των λεπτομερειών  των ιστορικών γεγονότων.

 DSC_7815

Αφήστε μια απάντηση

Αυτό είναι το ιστολόγιο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Περιέχει νέα και ειδήσεις από τη ζωή και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σαν σήμερα

  1. 22/08/2004: Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την ίδια μέρα, οι Βασίλης Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης στέφονται χάλκινοι ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων