19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Καλώς ήλθατε στο blog του σχολείου μας!

Μια παράσταση που όλοι περιμένουμε! (και σας περιμένουμε)

Απρ 201310

Πολιορκημένοι

Το μάθημα της Ιστορίας μας έδωσε την αφορμή!
Η ελληνική επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου μας συγκίνησαν, μας γοήτευσαν μας κέρδισαν.

Έτσι, σαν ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε μια γιορτή για την 25η Μαρτίου είπαμε να μη μείνουμε στα καθιερωμένα. Ξεκινώντας από τα γεγονότα, διαβάζοντας τις λεπτομέρειες από τις ιστορικές πηγές, ψάχνοντας ενδυμασίες, εικόνες και σχέδια της πόλης, αναζητώντας έργα τέχνης που είχαν ως πηγή έμπνευσης το γεγονός της Εξόδου του Μεσολογγίου φθάσαμε σιγά σιγά στη δοκιμή συγγραφής σκηνών για ένα θεατρικό έργο και τέλος στο ανέβασμα μιας παράστασης σχετικής με τα γεγονότα.

Με την καθοδήγηση του Διευθυντή μας και την βοήθεια των δασκάλων μας ετοιμάζουμε μια μεγάλη παράσταση.
Θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές της Στ΄ και της Δ΄ δημοτικού καθώς και κάποιοι από την Ε΄.
Η χορωδία του σχολείου μας θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Δ. Σολωμού σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.

Θα πείτε: Η 25η Μαρτίου πέρασε! Σωστά! Πλησιάζει όμως η Κυριακή των Βαΐων, η επέτειος της Εξόδου. Έτσι την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 8 το βράδυ, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, Κανάρη 58 πάνω από τη Διακίδειο θα παρουσιάσουμε την παράστασή μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Σας περιμένουμε!


Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Μια παράσταση που όλοι περιμένουμε! (και σας περιμένουμε)”

  1. Δεκέμβριος 15, 2015 στις 8:55 μμ       ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ Γ. Έγραψε:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΟΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ…ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΙΡΑΝΑ ΣΑΣ ΧAIΡΕΤΩΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ, ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ


Αφήστε μια απάντησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων