Νοιαζόμαστε για τα ζώα! Φροντίζουμε τα αδέσποτα!

eikona Viber 2025 10 31 20 51 11 360

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Δράσεις Ενεργού Πολίτη με τίτλο “Νοιαζόμαστε για τα ζώα! Φροντίζουμε τα αδέσποτα!” και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  με τίτλο “Υπεύθυνα παιδιά…υπερασπιστές ζώων” μας επισκέφθηκε στο σχολείο μας η κα. Δανίκα Στεφανία, εθελόντρια του Συλλόγου Αδέσποτων Ζώων της Εγλυκάδος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μαθητών/τριών μας για την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων και την ευθύνη μας απέναντι σε αυτά ως μελλοντικοί, ενδεχομένως, φροντιστές τους.

(περισσότερα…)

Υπεύθυνα παιδιά….υπερασπιστές ζώων!

eikona Viber 2025 10 31 20 51 11 360

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  με τίτλο “Υπεύθυνα παιδιά…υπερασπιστές ζώων” μας επισκέφθηκε στο σχολείο μας η κα. Δανίκα Στεφανία, εθελόντρια του Συλλόγου Αδέσποτων Ζώων της Εγλυκάδος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μαθητών/τριών μας για την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων και την ευθύνη μας απέναντι σε αυτά ως μελλοντικοί, ενδεχομένως, φροντιστές τους.

(περισσότερα…)

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

την Δευτέρα 03/11/2025   και ώρα 16:20 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων & κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του 18ου Νηπιαγωγείου Πατρών στο χώρο του σχολείου (χωρίς παρουσία των μαθητών), ώστε να συζητηθούν λειτουργικά θέματα του σχολείου μας.

 

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 18ου Νηπιαγωγείου Πατρών

 

 

Ο μικρός πρίγκηπας!

Ο μικρός πρίγκηπας!

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που εμβαθύνει σε ιδιαίτερα μονοπάτια της ζωής. Η ιστορία πργματεύεται κάποιον (ο αφηγητής), ο οποίος πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο, όπου συναντά ένα αγόρι, τον μικρό πρίγκηπα με τον οποίο γίνονται φίλοι. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου συνάντησε ανθρώπους “αχάριστους”. Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει να απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

Εν τούτοις, αποτελεί ένα ιδιαίτερο βιβλίο που κατά την ανάγνωσή του στους μικρούς μας φίλους “γεννιέται”, πιθανόν, ένας προβληματισμός και μία αναθεώρηση των όσων πιστεύασμε και προασπίζαμε έως και σήμερα.

Γέτι: Η δύναμη του…Ακόμη!

Γέτι: Η δύναμη του…Ακόμη!

Ένα παραμύθι που μιλάει για την δύναμη που έχουν οι ανησυχίες μας να μας “αρρωστήσουν” και τελικά η λύση πάντα φατάζει πολύ απλή και όχι σύνθετη όπως πολλές φορές πιστεύουμε. Επίσης ενθαρρύνει τα παιδιά μας να προσπαθούν να μποράζονται τις ανησυχίες τους, ώστε να αντλούν δύναμη να συνεχίζουν και να γίνονται πιο ανθεκτικά.

Τα παιδιά αποτελούν το καλύτερο “μάθημα” των ενηλίκων και το αντίστροφο. Πρόκειται για μία σχέση
αμφίδρομη, ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης, που αν “παίξουμε” όλοι μαζί, από την μία εμείς
δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες οικοδόμησης της νέας γνώσης και από την άλλη τα παιδιά μάς
μας προσφέρουν το καλύτερο ταξίδι μας.

Δοκιμάστε το, ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Δράση για την Ψυχική Υγεία των Μαθητών

eikona Viber 2025 10 17 16 22 33 050

Στις 15/10 πραγματοποιήθηκε Δράση για την Ψυχική Υγεία των μαθητών με τίτλο “Οι ανησυχίες μας και τα διαφορετικά συναισθήματα στον δρόμο για την ενδυνάμωση της ψυχικής μας ανθεκτικότητας.”

Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι : “Γέτι: Η δύναμη του…Ακόμη! Ένα παραμύθι που μιλάει για την δύναμη της προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι καθημερινά ώστε να γινόμαστε “καλύτεροι” και ενθαρρύνει τα παιδιά μας να πιστεύουν στις δυνατότητές τους, ακόμη και μπροστά στις αποτυχίες.

(περισσότερα…)