25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

10Οργανώσαμε , προετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε και φέτος στους γονείς, κηδεμόνες , συγγενείς και φίλους μας την εορταστική εκδήλωση του Νηπιαγωγείου μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη φετινή γιορτή μας κάναμε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του 1821, τα κορίτσια ήταν η Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Ρούμελη, η Πελοπόννησος και τα Νησιά μας και ζωντάνεψαν οι ήρωες του ’21 από τα αγόρια μας. Ήταν εκεί ο Κολοκοτρώνης, ο Μπότσαρης, ο Διάκος, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Μακρυγιάννης, ο Νικηταράς, ο Κανάρης, ο Μιαούλης και η Μαντώ Μαυρογένους κι η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Τα παιδιά είπαν υπέροχα τα ποιήματά τους, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος έκαναν παρέλαση στην αυλή του σχολείου όπου καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Και του χρόνου!!

798654321

 

 

3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ

ΥΠΟΘΕΜΑΤΙΚΗ: Αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα

 

Το 3ο Εργαστήριο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων, εντάσσεται στον κύκλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», πιο συγκεκριμένα στην επιμέρους θεματική ενότητα της προώθησης του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας .

Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει το σεβασμό στον Εαυτόν και στον Άλλον καθώς και την έννοια και την αξία της διαφορετικότητας. Η καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και του άλλου δίπλα μας γίνεται μέσα από εμπειρίες. Όσο πιο νωρίς επεξεργαστεί ένα παιδί τις έννοιες της διαφορετικότητας και του σεβασμού και βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες, τόσο πιο αποτελεσματικά θα καλλιεργήσει δεξιότητες που θα κάνουν το σεβασμό πράξη και τρόπο ζωής.

Όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Νηπιαγωγείου (2014α , 79) «H αναγνώριση της σχέσης του ατόμου με το περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση σε σχετικούς προβληματισμούς που αποτελούν αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών, λειτουργούν συμπληρωματικά με την διαμόρφωση της προσωπικής και κοινωνικής ταυτότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων που εντάσσονται στα περιεχόμενα της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Εξάλλου η καλλιέργεια αξιών, στάσεων και συμπεριφορών  αποτελούν κοινό στόχο των κοινωνικών επιστημών και της προσωπικής κοινωνικής ανάπτυξης». Επομένως, είναι όφελος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εμπλακούν σε εργαστήρια προώθησης του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας.

Επιδιώκεται τα παιδιά να κατακτήσουν γνώσεις, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αναπτύξουν στάσεις σεβασμού στη διαφορετικότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά τους.

ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Οι κατασκευές μας για τη διακόσμηση της τάξης μας για να υποδεχτούμε την Άνοιξη!

 

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 στο Νηπιαγωγείο μας

Εικόνες από τις φετινές μας αποκριάτικες δραστηριότητες. Κατασκευές, μάσκες, καπέλα, παρακολούθηση αποκριάτικης διαδραστικής παράστασης και τέλος το μασκέ πάρτυ μας!!