Ήρθε , ήρθε η χελιδόνα…

Σήμερα πρώτη μέρα του Μάρτη καλωσορίσαμε την Άνοιξη. Φτιάξαμε το ημερολόγιο μας και σημειώσαμε, όπως κάνουμε κάθε μήνα, τις ημερομηνίες που πρέπει να θυμόμαστε.

Μιλήσαμε για τον “ναζιάρη” τον Μάρτη που μια κλαίει και μια γελάει. Διαβάσαμε την ιστορία για την γυναίκα του και καταλάβαμε γιατί έχει αυτή την περίεργη συμπεριφορά.

Μάθαμε τα ονόματα που του δίνουν, Βαγγελιώτης-Φυτευτής-Παλουκοκαύτης-Πεντάγνωμος-Ανοιξιάτης-Γδάρτης, τις παροιμίες του και εξηγήσαμε γιατί λέγονται τόσα πολλά για τον σκανταλιάρη τον Μάρτη.  

Φτιάξαμε και φορέσαμε την Μαρτίτσα μας για να προστατευθούμε από τον ήλιο   και ο καθένας είπε τι θα την κάνει όταν θα έρθει η ώρα να την βγάλουμε.

Κουβεντιάσαμε για το έθιμο της Χελιδόνας και τα κάλαντα της Άνοιξης, τα χελιδονίσματα. Ακούσαμε χελιδονίσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φτιάξαμε μια μεγάλη Χελιδόνα για το Νηπιαγωγείο μας και μια μικρή για τον καθένα για να την πάμε στο σπίτι μας, στεφανάκια με λουλούδια και χελιδόνια για να στολίσουμε το κεφάλι μας.

Δυστυχώς φέτος, λόγω του κορονοιού, δεν θα βγούμε να πούμε τα κάλαντα της Άνοιξης στα σπίτια, τα μαγαζιά και τα σχολεία που βρίσκονται γύρω από το Νηπιαγωγείο μας, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Δεν τα παρατάμε όμως τόσο εύκολα. Φορέσαμε τα στεφανάκια μας, πήραμε τις μικρές μας χελιδόνες και βγήκαμε έξω στην αυλή μας. Φτιάξαμε έναν μεγάλο κύκλο, βάλαμε στην μέση την μεγάλη Χελιδόνα και με πολύ δυνατή φωνή τραγουδήσαμε τα κάλαντα για να μας ακούσει η Άνοιξη και να καταλάβει ότι την καλωσορίζουμε. 

Στην συνέχεια φανταστήκαμε ότι είμαστε χελιδόνια που επιστέφουν από το μακρινό τους ταξίδι. Περιγράψαμε τι μας έκανε εντύπωση στον κόσμο που βλέπουμε από ψηλά και μετά πήραμε τα χρώματά μας και το ζωγραφίσαμε.     

Μια μέρα γεμάτη… ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων