Φτιάχνουμε βιβλία;

κωνσταντίνα1

Μικροί συγγραφείς σε δράση:Με την τεχνική των μικρών βιβλίων της παιδαγωγικής του Φρενέ διπλώνουμε ένα φύλλο Α4 και γράφουμε το δικό μας παραμύθι…Οι δουλειές των παιδιών  όλες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις οδηγίες για το δίπλωμα του χαρτιού:https://vimeo.com/147373315

Και τα πανέμορφα βιβλία των παιδιών:

Χριστίνα:»Μια μέρα όπως έπαιζα με τις φούσκες μου ξαφνικά μια φούσκα μεγάλωσε μπήκα μέσα της και πέταξα ψηλά.Η οικογένεια μου προσπαθήσε να με πιάσει αλλά τελικά μπήκαν και αυτοί στην φούσκα και φτάσαμε ολοι μαζι στον ουρανό.Όταν η φούσκα άρχισε να πέφτει ξύπνησα…Ήταν τελικά ένα ωραίο όνειρο και γω συνεχισα να παίζω με τον αδερφό μου στο σπίτι.Τα όνειρα μας κάνουν να πεταμε!!!!»…….αυτή είναι η ιστορία της Χριστίνας!!!

Κωνσταντίνα:»ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 

Χρήστος:Ο τίτλος του είναι ‘Ο χαρταετός του Χρήστου’. Η ιστορία έχει ως εξής: Μια ωραία μέρα ο Χρήστος πήγε στην εξοχή για να πετάξει τον χαρταετό του. Ξαφνικά ομως του έφυγε η καλούμπα από το χερι και ο χαρταετός πέταξε μακριά. Ο Χρήστος στεναχωρήθηκε πολύ γιατί δεν μπορούσε να τον πιάσει διότι είχε πέσει πανω σε ένα δέντρο. Έτσι λοιπόν, ο μπαμπάς του, του αγόρασε έναν καινούριο χαρταετό και χαρούμενος πλέον παίζει με τον φιλο του. Τέλος, κάθισε στο χορτάρι και έβγαλε τα παπούτσια του για να ξεκουραστεί

Η Ελισάβετ γράφει για δυο μικρόβια που μας ταλαιπωρούν…

Η Χαρά γράφει για την μικρή Χερούλα που πάει στο γιατρό