Έκθεση Μαθητικών Μακετών Σκηνογραφίας

Πρόσκληση Έκθεση σκηνογραφίας στο 9ο και 18ο ΔΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το 9ο και 18ο Δημ. Σχ. Ξάνθης σας προσκαλούν στην

Έκθεση Μαθητικών Μακετών Σκηνογραφίας

«Ζητείται Σκηνογράφος»

με δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών των Δ’ τάξεων των εν λόγω σχολείων. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από «Τα μαγικά Μαξιλάρια», του Ευγένιου Τριβιζά, σε θεατρική διασκευή του Νικόλα Μακροδήμου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο  πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Αγωγή» με υπεύθυνη τη διδάσκουσα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Φωτεινή Τσαρδούνη (ΠΕ 91.01-Θεατρικής Αγωγής).

Συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί για το 9ο Δημ. Σχ. Ξάνθης:

Κύρμου Βασιλική, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών
Σπανού Μαρκέτα, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός για το 18ο Δημ. Σχ. Ξάνθης:

Γεωργία Ακριτίδου,  ΕΑΕ

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο γυμναστήριο του

9ου και 18ου Δημ. Σχ. Ξάνθης, και είναι επισκέψιμη

 την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 18.30 – 21.00 και

την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, 8.30 – 11.00.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μέρος του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζητείται σκηνογράφος!» που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το 9ο και 18ο Δημ. Σχ. Ξάνθης, όπως και τα υπόλοιπα εκτός Θεσσαλονίκης σχολεία, συμμετέχουν με φωτογραφικό υλικό των δημιουργιών των παιδιών στην κεντρική έκθεση που φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, από 9:00 έως 14.00 και από 17:00 έως 20:00.

Η έκθεση έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών, που θα εμπνεύσουν και θα εμπνευστούν από άλλους, καθώς και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και της τοπικής κοινότητας, που θα έρθει σε επαφή με το ταλέντο και τη φαντασία των συμμετεχόντων/ουσών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πάνω από εκατόν εβδομήντα μακέτες, τις οποίες δημιούργησαν περισσότεροι/ες από τετρακόσιοι/ες μαθητές/τριες με αφόρμηση θεατρικά και λογοτεχνικά έργα, ποιήματα, παραμύθια, τραγούδια, μύθους, ζωγραφικούς πίνακες και ταινίες. Στην έκθεση συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια των Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σημειώνεται ότι το ψηφιακό αποθετήριο των μαθητικών δημιουργιών θα εμπλουτίζεται σταδιακά στον σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/mkoumanakou/ziteitai-skinografos/.



Λήψη αρχείου

Θερμές ευχαριστίες

  • στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 9ου και 18ου Δημ. Σχ. Ξάνθης,
  • στην κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κουμανάκου

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ91 – Θεατρικής Αγωγής

ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,

  • στην κ. Μαΐδου Ανθούλα, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ειδικότητας ΠΕ81 Πολιτικών Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων, στο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
  • και στην κ.Μαργαρίτα Καράμπελα, εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ91 – Θεατρικών Σπουδών της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, που υποστήριξαν τις επιμορφωτικές δράσεις του προγράμματος.
  • στην κ. Μαρία Καβαλιώτη, σκηνογράφο και εκπαιδευτικό ΠΕ91.01 – Θεατρικών Σπουδών αποσπασμένη στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του προγράμματος.