Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού

Το σχολείο μας πήρε μέρος την εβδομάδα που μας πέρασε 1/4 έως 7/4 στη “Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece – Νοιάζομαι και Δρω” , μια εβδομάδα δράσεων με σκοπό την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους μικρούς μας μαθητές. Με τη συμμετοχή μας αυτή και τις δράσεις που αναπτύξαμε προσπαθήσαμε :

να αναλάβουμε ένα μέρος της ευθύνης που έχουμε να νοιαζόμαστε και να δρούμε ώστε να κάνουμε τη ζωή μας και τη ζωή των γύρων μας καλύτερη

να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε , ειδικά όταν συνεργαζόμαστε  με άλλους

να βιώσουμε το μοναδικό συναίσθημα να προσφέρεις με την καρδιά σου τον χρόνο και τον κόπο σου για να κάνεις κάτι καλό για τους άλλους ή το περιβάλλον.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν και κινούμενοι στους άξονες Φιλοζωία-Συνάνθρωπος-Περιβάλλον πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω δράσεις:

  1. Ξαναμιλήσαμε για την ανακύκλωση και  το πρόγραμμα  που ήδη είχαμε αναλάβει σαν σχολείο δημιουργώντας αυτοσχέδιους κάδους και συγκεντρώνοντας υλικά προς ανακύκλωση όπως χαρτί, πλαστικό , αλουμίνιο και γυαλί.
  2. Προσκαλέσαμε στο σχολείο  τον πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Μπατάκα, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και πρόεδρο του  Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη δράση του, τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν οι εθελοντές που βοηθούν καθημερινά και με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας και ανέφερε παραδείγματα που πραγματικά μας συγκίνησαν.                                                                                             
  3. Συλλέξαμε πληροφορίες και φωτογραφίες για ζώα που απειλούνται στη χώρα μας  και οργανώσαμε τη δουλειά κάθε ομάδας σε αφίσες.
  4.  Σε συνεργασία με το 29ο Δημοτικό Σχολείο και την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου καθαρίσαμε το μεγαλύτερο μέρος της όμορφης παραλίας των Αλυκών.
Κατηγορίες: Α Τάξη, Ανακοινώσεις, Β Τάξη, Γ Τάξη, Δ Τάξη, Ε Τάξη, Εκδηλώσεις 2018-2019, Επισκέψεις 2018-2019, Κοινωνική δράση, Περιβαλλοντικά, ΣΤ Τάξη. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *