Επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Όπως ήδη γνωρίζετε από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου επανεκκινούν τα μαθήματα τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από πλευράς μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει το σχολείο όσο καλύτερα γίνεται και κυρίως να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας. Σας παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή γνωρίζοντας και τηρώντας τα παρακάτω:

  • Το σχολείο θα λειτουργήσει με υποτμήματα. Κάθε τμήμα έχει χωριστεί στα δύο. Έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η αναλογία αγοριών – κοριτσιών σε κάθε υποτμήμα και δόθηκε προσοχή κατά το χωρισμό τα παιδιά της ίδιας οικογένειας να έχουν το ίδιο πρόγραμμα ημερών. Όπως γίνεται κατανοητό αλλαγή υποτμήματος δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι μαθητές/τριες του πρώτου υποτμήματος θα έχουν μάθημα την πρώτη εβδομάδα(1-5/6/2020) τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ του δεύτερου υποτμήματος την Τρίτη και την Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Το πρώτο υποτμήμα θα έχει μάθημα την Τρίτη και την Πέμπτη ενώ το δεύτερο την Τετάρτη και την Παρασκευή (Η Δευτέρα 8 Ιουνίου είναι αργία του Αγίου Πνεύματος). Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα μαθήματα θα γίνουν πάλι εναλλάξ. Ήδη σας έχουν κοινοποιηθεί οι ακριβείς ημερομηνίες μαθημάτων του παιδιού σας.
  • Το σχολείο θα λειτουργήσει με το γνωστό του πρόγραμμα. Από τις 08.15 έως τις 13.15. Δε θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο.
  • Η πόρτα της αυλής του σχολείου θα ανοίγει καθημερινά στις 08.00. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, να μην έρχεται κανείς στο σχολείο νωρίτερα. Στην αυλή δε θα μπαίνουν γονείς (εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος), αλλά στην είσοδο θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απολυμαίνουν με αντισηπτικό τα χέρια των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κατευθύνονται μόνοι τους στις αίθουσες τους με απόσταση ο ένας από τον άλλο για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Συγκέντρωση στην αυλή δε θα πραγματοποιείται και η καθιερωμένη προσευχή θα γίνεται στα τμήματα. Σε περίπτωση που βρέχει οι γονείς μπορούν να συνοδεύουν τα παιδιά μέχρι την είσοδο του κτιρίου όπου εκεί τα παιδια θα απολυμαίνουν τα χέρια τους και θα κατευθύνονται στην αίθουσά τους.
  • Στις αίθουσες διδασκαλίας τα παιδιά θα κάθονται μόνα τους στα θρανία τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην ίδια διεύθυνση και με τη μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5μ.
  • Η αίθουσα πληροφορικής δε θα λειτουργήσει για να αποφευχθεί η παρουσία πολλών μαθητών από διαφορετικά τμήματα στον ίδιο χώρο. Το μάθημα θα πραγματοποιείται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε τμήματος.
  • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει απολυμαντικό για τακτική χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης στις τουαλέτες υπάρχει αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χαρτί.
  • Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχουν οριστεί διαφορετικά διαλείμματα για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις. Επίσης έχει οριστεί συγκεκριμένος χώρος στην αυλή για χρήση του από τους μαθητές κάθε τάξης.
  • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.40-10.00 και 11.30-11.50.
  • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.00-09.20, 10.45-11.00 και 12.25-12.35
  • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αντικείμενα (μολύβια, σβήστρες, μπογιές κλπ). Δεν επιτρέπεται να δανείζουν και να δανείζονται αντικείμενα από άλλα παιδιά. Καλό θα ήταν αν το κάθε παιδί είχε το δικό του μαρκαδόρο πίνακα για αποκλειστική χρήση.
  • Οι τουαλέτες, διάδρομοι και αίθουσες διδασκαλίας θα καθαρίζονται σχολαστικά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά τη λήξη τους.
  • Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό και καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.
  • Θα πρέπει να επιμείνετε και εσείς στα παιδιά να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα και πριν φάνε. Επίσης σε καμία περίπτωση να μην πίνουν νερό βάζοντας το στόμα τους στη βρύση. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφεύγουν όσο μπορούν να αγγίζουν με τα χέρια τους το στόμα, τη μύτη και τα μάτια τους.
  • Το πρόγραμμα της σίτισης θα εξακολουθήσει. Τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό, μετά το τέλος των μαθημάτων της ημέρας, κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο θα παίρνουν μαζί τους το φαγητό που πρέπει να το καταναλώσουν μέσα στο επόμενο δίωρο.
  • Κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο, οι μαθητές/τριες θα απομακρύνονται κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι γονείς των μικρών μαθητών/τριών θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με το γνωστό τρόπο κρατώντας μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Σας παρακαλούμε πολύ, σε περίπτωση που το πρωί ξεκινώντας για το σχολείο αντιληφθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι καλά, να το κρατήσετε στο σπίτι και να απευθυνθείτε σε γιατρό.
  • Σε περίπτωση που μαθητής/τρια νοσήσει στο σχολείο απομονώνεται σε προκαθορισμένη, αεριζόμενη αίθουσα και φοράει μάσκα μέχρι την παραλαβή του από το γονέα του προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ενημερώνεται το σχολείο για να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Δίνεται η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι η παρουσία των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη από γνωστικής, παιδαγωγικής και ψυχολογικής πλευράς και για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μην απουσιάσουν χωρίς σοβαρό και πραγματικό λόγο.

Αγαπητοί γονείς, ο κορωνοϊός αφού πρώτα μας ανάγκασε να βρεθούμε σε απόσταση, τώρα μας υποχρεώνει να λειτουργήσουμε με ένα πρωτόγνωρο τρόπο για όλους μας. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

 

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.