Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και της Παιδείας στο σχολείο μας

            Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων του σχολείου μας, ο καθιερωμένος επίσημος εορτασμός προς τιμή των Τριών Ιεραρχών και της Παιδείας. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού αποτέλεσε η ονοματοδοσία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων του σχολείου μας σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΡΑΤΖΑΚΗΣ», προς τιμή του αειμνήστου Γεωργίου Λυρατζάκη με κοινή απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης. Ο αείμνηστος Γεώργιος Λυρατζάκης διετέλεσε διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης κατά τη χρονική περίοδο 1988 – 2004.

            Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο νυν διευθυντής του σχολείου μας κύριος Γιάννης Μπαλής αναφέρθηκε αρχικά στα βιογραφικά στοιχεία του αειμνήστου Γεωργίου Λυρατζάκη. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη μεγάλη του εκπαιδευτική συμβολή και προσφορά στην περιοχή της Νικόπολης Σταυρούπολης, αφού επί των ημερών του οικοδομήθηκε και λειτούργησε το υπάρχον σχολικό κτίριο. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος του Γεωργίου Λυρατζάκη κυρία Μαρία Λυρατζάκη.

            Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες διαφόρων τμημάτων του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση κι επιμέλεια της μουσικού του σχολείου μας κυρίας Κυριακής Βενιωτά, παρουσίασαν μια πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή. Πιο συγκεκριμένα,  οι μαθητές κι οι μαθήτριες παρουσίασαν αντιπροσωπευτικές αναφορές με δραματοποιημένη μορφή στη θεολογική, παιδαγωγική, ανθρωπολογική συμβολή των Τριών Ιεραρχών. Κατόπιν παρουσίασαν με ευρηματικό και κωμικό τρόπο καταστάσεις από την καθημερινή τους σχολική ζωή αναδεικνύοντας όμως τη σημασία και την αξία της σχολικής γνώσης, της μόρφωσης και της κοινωνικοποίησης που παρέχει το σχολείο. Η χορωδία απέδωσε πολύ επιτυχημένα τα τραγούδια της.

           Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η βράβευση και η απονομή τιμητικής πλακέτας στους μαθητές και μαθήτριες αποφοίτους του σχολείου μας, που κατά τη βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου της φοίτησής τους στην Α΄ Γυμνασίου αρίστευσαν.

          Οι μαθητές κι οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν κι η βαθμολογία τους:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 19    3/14 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΖΛΙΔΗΣ 19  1/14 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 18  14/15 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ 18 9/14 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΜΤΣΙΔΗΣ 18 6/14 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 18 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

           Επίσης τιμήθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας η κυρία Σοφία Ζαρολιάγκη, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, για την προσφορά της.

           Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση μπουφέ ο οποίος είχε ετοιμαστεί από μητέρες μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

        Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

 

 

Κατηγορίες: Γιορτές, Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.