Eπιστημονική εισήγηση στο σχολείο μας με θέμα: “Η επικοινωνία στην οικογένεια: Βάζοντας όρια στα παιδιά μας”.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας επιστημονική εισήγηση με θέμα: “Η επικοινωνία στην οικογένεια: Βάζοντας όρια στα παιδιά μας”. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ. Το θέμα της εισήγησης παρουσίασε η κυρία Ζουντουρίδου Βασιλική, ψυχολόγος στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης “Δίκτυο Άλφα”.

Αρχικά, η κυρία Ζουντουρίδου παρουσίασε στο ακροατήριο θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Πρόληψης “Δίκτυο Άλφα”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικοινωνία που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στην οικογένεια μεταξύ των μελών της κι ανέδειξε καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν. Κατόπιν εστίασε το ενδιαφέρον της στο θέμα τον ορίων που θα πρέπει να βάζουν οι γονείς στα παιδιά. Το θέμα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον προκαλώντας τον προβληματισμό στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Αυτό φάνηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε και στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Την εκδήλωση παρακολούθησε κι η Σχολική Σύμβουλος της 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης κυρία Μαρία Λαζαρίδου.

DSCN5568DSCN5569DSCN5570DSCN5571DSCN5572DSCN5573DSCN5574DSCN5575

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2015-2016. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.