Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση και παρουσίαση της εφαρμογής “Cyberkids” στο Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη), ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής «CYBERKID».

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, παιδιά και όσους ενήλικες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, και τις θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει o Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βάϊος Χόνδρος.

Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν  κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας είναι:

-η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

-ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων,

-τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης,

-τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και

-στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-η εφαρμογή «CYBERKID», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας   και τίθεται στην υπηρεσία των παιδιών για ασφάλεια στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο.

cyberkidscyberkids (1)

cyberkid_poster

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2014 - 2015. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.