Οδυσσέας 2021-18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Δημοτικά Σχολεία Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης, Καλυβών Χανίων Κρήτης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Οδυσσέας 2021» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΣΤ1 με τη συνδρομή της δασκάλας του τμήματος,  Χρυσής Αγγίδου, και του εκπαιδευτικού της Πληροφορικής, Κώστα Μπαρμπάτση. Στο πρόγραμμα με θέμα “Ζητείται ελπίς στην μετά Covid εποχή” τα παιδιά του ΣΤ1 του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης και Καλυβών Χανίων Κρήτης.

Το ταξίδι στην αναζήτηση της ελπίδας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο παρουσιάζοντας μεταξύ τους τα παιδιά την πόλη τους, το σχολείο τους και την τάξη τους. Στη συνέχεια διερεύνησαν τους τομείς της ζωής που επηρέασε η πανδημία και συγκεκριμένα την υγεία, την οικονομία, την εργασία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την κοινωνία και την τεχνολογία. Τα παιδιά των τριών σχολείων αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους, εντόπισαν τα αρνητικά αλλά και τα θετικά της πανδημίας, αυτά που θα αποτελέσουν την ελπίδα για το μέλλον. Τα τελικά παραγόμενα των μαθητών/τριών αποτέλεσαν οι δημιουργικές ψηφιακές αφηγήσεις τους, τις οποίες παρουσίασαν στην τελευταία διαδικτυακή συνάντηση στα παιδιά των άλλων δύο συνεργαζόμενων σχολείων. Τα σενάρια, οι ήρωες και η εικονογράφηση έγιναν από τα παιδιά του ΣΤ1.

Σε αυτό το ταξίδι περάσαμε πολύ όμορφα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Είχαμε μία καταπληκτική συνεργασία τόσο με τα σχολεία της Κρήτης όσο και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του ΣΤ1 που συνεργάστηκαν και δημιούργησαν υπέροχα έργα αξιοποιώντας την κριτική τους σκέψη, την τεχνολογία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ παράλληλα προήγαγαν την μεταξύ τους επικοινωνία και την αλληλοεκτίμηση!

Απολαύστε τα!

Ζητείται ελπίς στην μετά Covid εποχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *