4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη»

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη» και ιδιαίτερα τις τρεις μαθήτριες της Ε΄τάξης, Γράβαλη Χριστίνα, Κουρουτζίδου Σεβαστή και Περχανίδου Ζωή, οι οποίες απέσπασαν επαίνους διάκρισης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων όλης της χώρας (Ε΄και Στ τάξεων) και σχολείων του εξωτερικού όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

 Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων, του λεξιλογίου, των μορφοσυντακτικών δομών στο πλαίσιο της κειμενοκεντρικής και λειτουργικήςνεπικοινωνιακής προσέγγισης, καθώς και των μεταγλωσσικών δεξιοτήτων. Περιλαμβάνει δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας με στόχο την κατανόηση και την παραγωγή γραπτού λόγου, τη γλωσσική δημιουργικότητα των μαθητών σε κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο. Ακόμη, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του κριτικού γραμματισμού και στον εμπλουτισμό των διδακτικών στόχων του Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συγχαρητήρια στη δασκάλα της τάξης, Αγγίδου Χρυσή, που προετοίμασε τα παιδιά για τον διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *