1η Πανελλήνια Διαδικτυακή Μαθητική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη- Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 (9.30-12.30) το σχολείο μας συμμετείχε στην η 1η Πανελλήνια Διαδικτυακή Μαθητική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης».
Η Εκδήλωση διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της από κοινού σύστασης και λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συνεργαζόμενοι Φορείς: η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας Δήμου Νεάπολης-Συκεών και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης και Πέλλας.
Στόχος της 1ης  Πανελλήνιας Μαθητικής Περιβαλλοντικής Συνάντησης είναι να αναδείξει το έργο των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και να επιβραβεύσει την μαθητική πρωτοβουλία, συμμετοχή και δράση, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και συνύπαρξης μέσα από το μοίρασμα και την ανταλλαγή.
Στην 1η Πανελλήνια Διαδικτυακή Μαθητική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου έδωσαν δυναμικά το παρόν τους 17 σχολικές μονάδες από 12 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας και περισσότεροι από 350 μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη έως την Λήμνο, την Αθήνα και την Κρήτη.
Συγκεκριμένα, συμμετείχαν παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στις θεματικές ενότητες του Δικτύου:

7 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δ.Π.Ε. Κορινθίας, Δ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
και
10 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας
Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής,
Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, Δ.Δ..Ε Ιωαννίνων, Δ.Δ.Ε. Κορινθίας, Δ.Δ.Ε. Λέσβου, Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας, Δ.Δ.Ε.Χανίων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *