Προληπτική παρέμβαση για το κάπνισμα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και Στ τάξεων την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν την προληπτική παρέμβαση «Μαθαίνω να μην καπνίζω» Πρόκειται για μια παρέμβαση διάρκειας δύο ωρών μέσα από την οποία οι μαθητές λαμβάνουν έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για το κάπνισμα στο σύνολό του. Έμαθαν για τα τοξικά συστατικά του καπνού, τα διάφορα καπνικά και μη καιόμενα προϊόντα, τη διαφήμιση τους, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, το παθητικό κάπνισμα, τον εθισμό και τους τρόπους απεξάρτησης.

1  2

Επιπλέον, μέσα από την παρέμβαση είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την προβολή αντίστασης στο κάπνισμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Εduact και η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE είναι μια σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε από την παιδαγωγό Στέλλα Κωνσταντή η οποία κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών καθ΄ όλη τη διάρκειά της και προσπάθησε να επιλύσει όλες τις απορίες τους. Την ευχαριστούμε θερμά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *