21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας. Το θέμα του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 είναι «Σταματήστε τον Ρατσισμό. Χτίστε την Ειρήνη». Η επίτευξη αληθινής ειρήνης δεν είναι απλά η κατάθεση των όπλων, αλλά το χτίσιμο κοινωνιών που όλα τα μέλη αισθάνονται ότι μπορούν να ανθίσουν. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ισότιμα, ανεξάρτητα από τη φυλή τους.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών στο θέμα της ειρήνης εδώ και τέσσερα χρόνια δεντροφυτεύουμε στην αυλή του σχολείου μας, τραγουδούμε και χορεύουμε για την ειρήνη. Η δεντροφύτευση είναι μια συγκεκριμένη πράξη για το περιβάλλον. Όπως τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, έτσι πρέπει να καλλιεργήσουμε κι εμείς τις φιλίες. Ο κόσμος χρειάζεται την ειρήνη τώρα περισσότερο από ποτέ!

1 2 3 6

5 4

Η σχολική κοινότητα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για μια ακόμη φορά βροντοφωνάζει: “Ειρήνη! Ειρήνη! Θέλουμε Ειρήνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *