Παρακολούθηση διαδικτυακών εκδηλώσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μέσα από παραμύθια ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και μέσα από δραστηριότητες που προτάθηκαν ενίσχυσαν τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ελληνικό και το Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 την Τετάρτη 9/2 στις 9:45-10:45.

https://saferinternet4kids.gr/books/?by-type%5b%5d=books&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε  το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Μαζί με άλλα 300 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ένα  «κυνήγι  χαμένου Θησαυρού»! Μέσα από κουίζ, γρίφους, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν για την ασφαλή πλοήγηση παίζοντας! Ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν ασφάλεια ενώ βρίσκονται στο διαδίκτυο, την προάσπιση των προσωπικών δεδομένων και την παραπληροφόρηση που αντιμετωπίζει η κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
O τελικός γρίφος οδηγούσε στο «Θησαυρό». Ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο που έλεγε στα παιδιά ότι ο πραγματικός «θησαυρός» και το πραγματικό έπαθλο της όλης διαδικασίας δεν είναι άλλο από την απόκτηση της γνώσης για μια θετική, ασφαλή και ποιοτική διαδικτυακή περιήγηση.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε1 και Ε2 τάξεων παρακολούθησαν βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις δράσεων επιλεγμένων σχολικών μονάδων του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.
https://blogs.sch.gr/18dimevo/files/2022/02/cert.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *