Ευαισθητοποίηση για την υγιεινή διατροφή

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού παρακολούθησαν ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή από τον εξειδικευμένο διατροφολόγο κ. Ευθύμιο Ευγενή στο πλαίσιο του ” Προγράμματος Εκπαίδευσης-Υγιεινής Διατροφής¨ και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων στις μικρές ηλικίες, συμμετείχαν στη συζήτηση και διατύπωσαν απορίες.

2   .jpg

Στο τέλος, διανεμήθηκαν δωρεάν μπανάνες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, έπειτα από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ,  τον κ. Θερμασώνη Κωνσταντίνο, υπεύθυνο του προγράμματος και τον κ. Ευθύμιο Ευγενή για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη συνέχεια, αφού φάγαμε τις γευστικές μπανάνες, δεν πετάξαμε τις φλούδες στον πράσινο κάδο, αλλά στον κομποστοποιητή, μιας και οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται τα φυτά μας. Γιατί τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο! Μάλιστα, τις τεμαχίσαμε σε μικρότερα κομμάτια, γιατί έτσι αποσυντίθενται πιο εύκολα και τα φυτά απορροφούν πιο γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά.

12

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *