Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2021-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η ακολουθία του  Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα τελεστεί στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 στον αύλειο χώρο του σχολείου με την παρουσία μόνο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης θα παραλαμβάνονται από την είσοδο του νηπιαγωγείου, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Παρακαλούνται οι γονείς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά την παράδοση των παιδιών τους. Τα παιδιά πρέπει  να προσέλθουν στις 9:45 για την πραγματοποίηση του ελέγχου των βεβαιώσεων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Δευτέρα θα πρέπει να επιδείξουν στους εκπαιδευτικούς των τάξεων τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού  ελέγχου(self test), ο οποίος πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24)  πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Στον σύνδεσμο https://self-testing.gov.gr/faq-self-testing.pdf μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες καταχώρησης αποτελέσματος στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr . Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορεί α) να σταλεί με ηλεκτρονική αλληλογραφία β) να γίνει η επίδειξη από το κινητό γ) ή να συμπληρωθεί χειρόγραφα και να υπογραφεί από τον γονέα η σχολική κάρτα.

Δεν υποχρεούνται να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι  μαθητές και οι μαθήτριες  που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιδείξουν τη βεβαίωση παρελθούσης νόσησης.

Επειδή ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, γι΄αυτή την εβδομάδα οι μαθητές υποχρεούνται να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος και την Πέμπτη.

Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου, τα παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και να επιδεικνύουν στο σχολείο τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Η σχολική κάρτα παραμένει στην τσάντα του παιδιού μέχρι τον επόμενο έλεγχο.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φορούν μάσκα.

Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή, δημιουργική και  ασφαλή σχολική χρονιά!

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *