Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

“ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ”

Το Ολυμπιακό Μουσείο τιμά τη ”Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη” και προσκαλεί Ολυμπιονίκες, αθλητικά σωματεία, συλλόγους, σχολεία και ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στον συμβολικό εορτασμό της Ημέρας και στη διεθνή ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard.

Ο συγκεκριμένος εορτασμός της “ανύψωσης της λευκής κάρτας” έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός για την επίτευξη της ειρηνικής συνύπαρξης και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η “ανύψωση της κάρτας” προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, αυτή τη φορά όχι για να “δώσει ποινή”, αλλά για να γίνει σύμβολο ελπίδας και ενότητας.

Ο αθλητισμός, και ειδικότερα ο Ολυμπισμός, ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής εμπνέει και ενώνει τους ανθρώπους, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και δίνει το παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης. Ειδικά στις δύσκολες σημερινές συνθήκες για την ανθρωπότητα, ο εορτασμός έχει σημαίνουσα βαρύτητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι φωνές των ανθρώπων σε ένα κοινό ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η σχολική κοινότητα του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ευαισθητοποιημένη σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, αθλητισμού και ειρήνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ολυμπιακού Μουσείου. Οι  μαθητές μας συζήτησαν για  το μήνυμα της ημέρας με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κα Φωτιάδου Ελένη, και έγιναν πρεσβευτές του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη ανυψώνοντας τη δική τους λευκή κάρτα.

 

                    

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ 18ο Δ. Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ

Ταχυδρομείο Yahoo – Γίνε και εσύ πρεσβευτής

 

Η Ε΄τάξη την ώρα του μαθήματος Φυσικής Αγωγής δημιούργησε ένα Κουίζ ώστε παίζοντας να μάθετε περισσότερα γι΄ αυτήν τη μέρα
Πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να το παίξετε
Επίσης μπορείτε να παίξετε και το κουίζ για τους αρχαιους ολυμπιακούς αγώνες στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τη δράση υλοποίησε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κα Φωτιάδου Ελένη.

Αφήστε μια απάντηση