21 Σεπτεμβρίου 2020 : Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

Η καθιέρωση της διεθνούς ημέρας Ειρήνης είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη και έχει ως σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους τη ματαιότητα του πολέμου και τα ιδανικά της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

  

Στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας ειρήνης ανταποκριθήκαμε και φέτος στο κάλεσμα του Enviromental Online/Eno, ενός παγκόσμιου σχολείου και δικτύου κοινοτήτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και φυτέψαμε το δέντρο της Ειρήνης. Φέτος, φυτέψαμε μια σοφόρα, δέντρο το οποίο πολύ πρόθυμα μας δώρισε η προϊσταμένη πρασίνου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κα Μαξιανίδου.

Το μήνυμα του Enviromental Online/Eno για τη σημερινή ημέρα έχει ως εξής:

Σήμερα γιορτάζουμε τη διεθνή ημέρα για την ειρήνη με ένα σύνθημα «Διαμορφώνοντας την ειρήνη μαζί» Γιορτάστε την ημέρα διαδίδοντας τη συμπόνοια, την καλοσύνη και την ελπίδα απέναντι στην πανδημία. Σταθείτε μαζί με τον ΟΗΕ ενάντια στις προσπάθειες χρήσης του ιού για την προώθηση διακρίσεων ή μίσους. Ελάτε μαζί μας για να διαμορφώσουμε την ειρήνη»

Πριν τη δεντροφύτευση οι μαθητές της Δ1 τάξης έπαιξαν ένα παιχνίδι συνεργασίας για να μας υπενθυμίσουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της της Γ΄μας διάβασαν ένα όμορφο ποίημα για την ειρήνη που έγραψαν μαζί με τη δασκάλα τους.

Ακολούθησε η δεντροφύτευση στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπία από όλες τις τάξεις.

       

      

Κρεμάσαμε περιστεράκια στο δέντρο βροντοφωνάζοντας «Ειρήνη, ειρήνη, θέλουμε ειρήνη»

 

Η κα Μαξιανίδου μίλησε στα παιδιά για την αξία της δεντροφύτευσης και τα οφέλη που κερδίζει ο πλανήτης μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης φώναξαν δυνατά τα δικά τους συνθήματα για το περιβάλλον και την ειρήνη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ2, Ε, Στ1 και Στ2 τάξεων  διάβασαν για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και μας μίλησαν για το πώς ονειρεύονται τη ζωή στον  πλανήτη.

   

Από πέρυσι, το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολείων

πρεσβευτών των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.    

Η εκδήλωση τελείωσε με έναν κυκλικό χορό που συμβολίζει τη συνεργασία για την επίτευξη των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον πλανήτη μας.

   

Για την οργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

    

 

              

https://drive.google.com/file/d/1wvj49SEQ3IqfPqQ9LkCDOeowxSuaNtwu/view?usp=sharing

Ευχαριστούμε τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και, ιδιαίτερα, την κα Μαξιανίδου για την προσφορά του δέντρου.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Σαρρούδη Ιωάννα