Οι επτά πράξεις ελέους του σχολείου μας

Το σχολείο μας είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσανατολισμένο στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Στο σχολείο μας οι μαθητές μαθαίνουν να μαθαίνουν, να παίζουν, να αυτοβελτιώνονται, να εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, υπευθυνότητα, κοινωνικές ευαισθησίες, ενσυναίσθηση και αγάπη για τους συμμαθητές τους και όλους τους ανθρώπους σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό μαθησιακό περιβάλλον.

Επίσης, στοχεύουμε στην καλλιέργεια στάσεων στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και της συνειδητής ανάληψης πρωτοβουλιών για συγκεκριμένες δράσεις, ώστε οι μαθητές να νοιάζονται και να δρουν.

Στην κατεύθυνση αυτή:

Συλλέγουμε για καλό σκοπό: καπάκια, σχολικά είδη, τρόφιμα: Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων. Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων.

Ανακυκλώνουμε: χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, τηγανέλαια, ηλεκτρικές συσκευές : Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων. Ορίζονται υπεύθυνοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης και ο δάσκαλός τους Τσοπανίδης Σταμάτιος.

Αναβαθμίζουμε αισθητικά το κτήριο ζωγραφίζοντας στους τοίχους: Συμμετέχει ομάδα μαθητών των μεγαλύτερων τάξεων και συντονίζει η εκπαιδευτικός εικαστικών, Αερανοπούλου Ευδοξία.

Σχεδιάζουμε επιδαπέδια παιχνίδια. Συμμετέχει ομάδα μαθητών/τριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ τάξεων και συντονίζουν η εκπαιδευτικός εικαστικών, Αερανοπούλου Ευδοξία και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Ξενιδάκη Δωροθέα.

Εξοικονομούμε ενέργεια : περιορίζουμε τη σπατάλη στο νερό και στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Συμμετέχουν τα παιδιά όλων των τάξεων. Δημιουργούνται μεικτές ενεργειακές ομάδες (μικρές και μεγάλες τάξεις). Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων και οι  εκπαιδευτικοί εδικοτήτων.

Προστατεύουμε τους μικρότερους παρέχοντας κατάλληλη υποστήριξη στο διάλειμμα. Δημιουργούνται ομάδες υποστήριξης στις οποίες συμμετέχουν μαθητές και  μαθήτριες των τμημάτων της  Ε΄τάξης και συντονίζουν οι  εκπαιδευτικοί των τμημάτων Αγγίδου Χρυσή-Μαλιούφας Γεώργιος και η Διευθύντρια, Σαρρούδη Ιωάννα.

Μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους γονείς μας και στην τοπική κοινωνία με δράσεις για τον εθελοντισμό, την ανακύκλωση και την κλιματική αλλαγή.

Υπεύθυνοι: όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες. Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Το συμβόλαιο μας αποτυπώθηκε εικαστικά από ομάδες μαθητών/μαθητριών πολλών τάξεων υπό την καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου μας, Αερανοπούλου Ευδοξία.

Εμπνευσμένοι από τον πίνακα του Καραβάτζιο https://10deco.gr/otan-karavatzio-kai-titsiano-zografizan-to-chaos-pandimies-kai-erga-technis/#.XpIiaP0za70 επικεντρωθήκαμε σε επτά συλλογικές δράσεις, επτά πράξεις ελέους προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φυσικά, ουδέποτε μας πέρασε από το μυαλό ότι θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με κάποια μορφής πανδημία.

 

Σαρρούδη Ιωάννα