Δημιουργία Ομάδων υποστήριξης

IMG_20200303_094737

 

Στο πλαίσιο της πρόληψης της σχολικής βίας και της διασφάλισης ενός θετικού ενδοσχολικού κλίματος δημιουργήθηκαν  ομάδες υποστήριξης σε επίπεδο σχολείου. Οι ομάδες απαρτίζονται από μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄τάξης. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το 2ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου. Τα παιδιά έχουν ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων για τα καθήκοντα του ρόλους τους και η συμμετοχή τους στις ομάδες έγινε σε εθελοντική βάση. Τα παιδιά πέρασαν από όλες τις τάξεις και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες  για τον ρόλο τους. Για να εύκολα διακριτοί /ές φορούν πορτοκαλί γιλέκα.

Σύμφωνα με τις έρευνες τα περισσότερα περιστατικά επιθετικότητας παρατηρούνται όταν οι μαθητές είναι έξω από την τάξη. Γι’ αυτό τον λόγο, βγαίνουν εκ περιτροπής στο διάλειμμα και παρέχουν υποστήριξη σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν κάποια ανάγκη. Παράλληλα , προσπαθούν να εντοπίσουν παιδιά που φαίνονται να είναι μόνα, μιλούν μαζί τους  και τους προτείνουν να παίξουν μαζί.

Δεν λειτουργούν ως διαμεσολαβητές, αλλά βρίσκονται  εκεί για να  δίνουν το καλό παράδειγμα και να βοηθούν  όσους έχουν ανάγκη .

 

Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων της Ε΄τάξης, Αγγίδου Χρυσή- Μαλιούφας Γεώργιος και η Διευθύντρια του σχολείου, Σαρρούδη Ιωάννα.