2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου- Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε και ζωγραφίζουμε με την οικογένειά μας.

   

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι προτείναμε στους γονείς να διαβάσουν ένα βιβλίο μαζί με τα παιδιά τους και να ζωγραφίσουν παρέα, αξιοποιώντας έτσι δημιουργικά τον χρόνο τους.  Στο μήνυμα του Σλοβένου συγγραφέα αναφέρεται :https://blogs.sch.gr/18dimevo/2020/04/01/2-aprilioy-pagkosmia-imera-paidikoy-vivlioy/

“Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τους διάβασαν παραμύθια έχουν στερηθεί κάτι σημαντικό”.

Γονείς και  παιδιά  ανταποκρίθηκαν και μας έστειλαν τις υπέροχες ζωγραφιές τους.

     

Ο Κωνσταντίνος και η μητέρα του διάβασαν μαζί το βιβλίο “Το Πρώτο Πάσχα, η ιστορία του βασιλιά της καρδιάς μας” και μας στέλνουν το δικό τους υπέροχο και αισιόδοξο μήνυμα.

“Το βιβλίο μας διηγείται την ιστορία της Μεγάλης Εβδομάδας με όσο πιο ανάλαφρο τρόπο γίνεται- κάνοντας και χιούμορ σε κάποια σημεία- μέσα από τα μάτια και τα λόγια του γαϊδουράκου που κουβάλησε τον Χριστό, ο οποίος ζει ακόμα κι αφηγείται την ιστορία στα αμέτρητα εγγόνια του. Το βιβλίο στέλνει το μήνυμα ότι ό,τι αγγίζει ο Χριστός μένει αθάνατο! Εμείς με τη ζωγραφιά μας στέλνουμε το μήνυμα ότι ακόμα κι αν δε δούμε φέτος το Πάσχα τον Χριστό στην εκκλησία , μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να Τον δούμε μέσα στην καρδιά μας !

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Σαρρούδη Ιωάννα