ΔΡΑΣΗ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

Αρχικά, η διευθύντρια του σχολείου συμμετείχε σε επιμορφωτκή ημερίδα με θέμα «Προώθηση της συμμετοχής της σχολικής κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου» στις 22/11/2018 η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Στόχος του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων είναι η ευαισθητοποίηση και η προαγωγή της ενεργού συμμετοχής των μαθητών, των γονέων και της σχολικής κοινότητας γενικότερα σε ένα πρόγραμμα ορθής διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και απευθύναμε επιστολή στους γονείς των μαθητών μας ζητώντας τη συνεργασία τους για να αρχίσουμε τη συλλογή τηγανέλαιων. Στη συνέχεια, οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για τη δράση συλλογής τηγανέλαιων και το νόημα συμμετοχής της σ΄αυτήν.

Οι μαθητές/ήτριες των Δ΄και Ε΄τάξεων ασχολήθηκαν εκτενέστερα με το θέμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων  και εκπόνησαν σχετικές δραστηριότητες στα πλαίσια των περιβαλλοντικών τους προγραμμάτων.

Την Πέμπτη 4/4/2019 εκπρόσωποι της εταιρίας  που συνεργάζεται με τον Δήμο έφεραν τον κάδο για την επίσημη έναρξη της  συλλογής και ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τις επιπτώσεις της μη ορθολογικής διαχείρισης του υγρού απόβλητου..

  

Τα εγκαίνια του κάδου έκανε μια μαθήτρια της Α΄Τάξης, η οποία ήδη είχε φέρει ένα μπουκαλάκι με τηγανέλαιο. Τι πιο ελπιδοφόρο;

   

 

Μαθήτριες της Ε΄τάξης παρουσίασαν το φυλλάδιο που ετοίμασαν για τη διάχυση της δράσης στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου την οποία πραγματοποίησαν στις 5/5/2019.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι το οποίο συνέθεσαν οι μαθητές/ήτριες του Δ1 και το οποίο μελοποίησε η μουσικός του σχολείου μας κα Αναστασία Ρουβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *