ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “ΕΙΡΗΝΗ¨

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου οι μαθητές των Β1 και Β2 και Γ΄ τάξεων συμμετείχαν σε θεατρικό εργαστήρι. Με αφορμή το παραμύθι «Ειρήνη», που διαπραγματεύεται την  ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ειρήνη»οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος διερεύνησαν με βιωματικό τρόπο θέματα που σχετίζονται με την διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές.

   

   

Έγινε καταγραφή των δικαιωμάτων των παιδιών και τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν μια όμορφη αφίσα με θέμα την Ειρήνη, το μικρό κορίτσι, όπου στο εσωτερικό κατέγραψαν όσα λαχταρούσε το κοριτσάκι να βρει και εξωτερικά όλα αυτά με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη.

Εμψυχώτρια του εργαστηρίου ήταν η κα Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη θεατροπαιδαγωγός του προγράμματος.

Το θεατρικό εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *