Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της βίας στο Σχολείο πραγματοποιήθηκαν δράσεις  από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο φαινόμενο αυτό και την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας με τις όποιες μορφές εκδηλώνεται στο σχολικό περιβάλλον.

  Οι μαθητές/ήτριες της Β1 τάξης αρχικά παρακολούθησαν το παραμύθι <<Η ΜΟΝΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ>>. Το παραμύθι αποτέλεσε μια αφόρμηση για ένα γεγονός που συμβαίνει στην σχολική πραγματικότητα, στο πώς υποδέχονται τα παιδιά έναν/μια καινούριο/-α μαθητή/-τρια στο σχολείο. Έγιναν ερωτήσεις κατανόησης του παραμυθιού και τα παιδιά προβληματίστηκαν.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τον όρο <<Σχολικός εκφοβισμός ή Σχολική Βία>> και τις μορφές του Σχολ.εκφοβισμού(https://asvouris.weebly.com/muomicronrhophiepsilonsigma.html) καθώς και στις επιπτώσεις του. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από του μαθητές του 1ου Μειονοτικού Δημ.Σχ. Κομοτηνής που ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά (https://youtu.be/VT6kk_RBKDo).

Ακολούθησαν κατασκευές αφισών από τους μαθητές καθώς και του ανθρώπου των  συναισθημάτων με τσιρότα για   να δείξουμε ότι  δεν τραυματίζομαστε μόνο στο δέρμα αλλά και στην ψυχή και κάνουμε μάλιστα μεγάλες πληγές. Επίσης, έφτιαξαν τα μπαλόνια της φιλίας με συνθήματα (αγάπη, χαρά, χαμόγελα, συνεργασία, συζήτηση, όλοι μαζί, νοιάζομαι) που κάνουν μόνο καλό σε έναν άνθρωπο και απαλύνουν τον πόνο του…

      

Τέλος, δημιούργησαν και το δικό τους βιντεάκι …Ελπίζουμε να περάσουν το μήνυμά τους στη σχολική μας κοινότητα:

ΌΧΙ   ΣΤΗ   ΒΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

ΌΧΙ  ΣΤΟ ΞΥΛΟ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟ

 

Υπέυθυνη δράσης: Γκράνα Βασιλική

Οι μαθητές της Β2 τάξης, αφού παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και προβληματίστηκαν για το φαινόμενο εκφοβισμού-θυματοποίησης, σχημάτισαν με το σώμα τους τη φράση ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Υπεύθυνοι δράσης: Ιωακειμίδου  Δέσποινα, Αλέξανδρος-Μηνάς Ζανέτας

Είπαν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ και πρόβαλλαν τα δικά τους ΝΑΙ

 

ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΧΑΡΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

Υπεύθυνη δράσης: Σαρρούδη Ιωάννα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *