ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

Η δράση  ξεκίνησε με ένα δρώμενο που έγραψαν οι μαθητές του τμήματος της πρωινής Ζώνης αναφορικά με τη ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση πλαστικών .

 

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο. Οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρίχνονται στη θάλασσα και η ποσότητα αυτή αναμένεται να διπλασιασθεί. Το 90% των πουλιών έχουν κομμάτια πλαστικού στη θάλασσα. Το 2050 θα έχουμε περισσότερα πλαστικά απ΄ότι ψάρια.

Παρακολουθήσαμε τις διαφορετικές πορείες τριών μπουκαλιών και πώς αυτές  μπορεί να επηρεάσουν τη μοίρα του πλανήτη μας.

 

Οι μαθητές/ήτριες ενημερώθηκαν για την τοξική λάσπη που δημιουργείται όταν τα πλαστικά καταλήγουν στις χωματερές  και για τις  θλιβερές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και τα ζώα,  για το πού πηγαίνουν τα πλαστικά που ρίχνουμε στη θάλασσα, πώς διαλύονται σε μικροπλαστικά και αιωρούνται για πάντα μέσα στη θάλασσα.  Το μπουκάλι, όμως,  που πηγαίνει στην ανακύκλωση, λιώνει και σχηματίζει την πρώτη ύλη για να μεταμορφωθεί σε κάτι καινούργιο.

Οι μαθητές/ήτριες της Γ΄ τάξης δημιούργησαν όμορφες αφίσες και μέσα από καθημερινές ιστορίες τόνισαν ότι όλοι μας είστε υπεύθυνοι για τα πλαστικά που καταλήγουν στη θάλασσα.

Οι μαθητές/ήτριες της Δ΄ τάξης ενημέρωσαν τους/τις συμμαθητές/ήτριές τους για τον όγκο των πλαστικών που καταλήγουν στη θάλασσα.

Η  ανακύκλωση των πλαστικών είναι επιτακτική ανάγκη. Χρέος μας είναι να βάλουμε όλοι ένα χεράκι και να πετάμε το πλαστικό μπουκάλι στον ειδικό κάδο.

Οι μαθητές/ήτριες της Στ΄ τάξης τραγούδησαν για την αξία της ανακύκλωσης και προέτρεψαν τους/τις συμμαθητές/ήτριές τους να μη χρησιμοποιούν μπουκαλάκι μιας χρήσης.

Μπουκαλάκι με νεράκι

μιας χρήσης δεν κρατώ,

Αγαπώ το περιβάλλον,

γι΄αυτό Νοιάζομαι και Δρω.

Στην προσπάθεια μείωσης του πλαστικού μπουκαλιού μιας χρήσης μοιράσαμε στους μαθητές μας παγουρίνο, ευγενική χορηγία του δικτύου Νοιάζομαι και Δρω.

 

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση της  δράσης: Σαρρούδη Ιωάννα, Μπαξεβάνου Στεργιανή, Αγγίδου Χρυσή, Νικοπούλου Μαρία, Τσοπανίδης Σταμάτης, Ρουβολή Αναστασία

Αφήστε μια απάντηση