Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

 

Στις 21/11/2017 οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και έλαβαν συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bulling), στη δράση των αρπακτικών που παραμονεύουν στο διαδίκτυο με τον μανδύα του «φίλου» ή του συνομήλικου που τους πιάνει την κουβέντα για θέματα που τα αφορούν ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να τα χειριστούν. Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους μαθητές για υποβολή ερωτήσεων.

Ελπίζουμε οι μαθητές μας να ευαισθητοποιήθηκαν και να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, πρέπει να αφυπνιστούν και οι γονείς, καθώς αυτοί αποτελούν το μοναδικό τείχος προστασίας των παιδιών απέναντι στ΄ αρπακτικά.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς

Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους σ’ ένα ελεύθερο Διαδίκτυο . Ο Η/Υ πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ελεγχόμενο από τους γονείς.

Δεν πρέπει ποτέ το παιδί να υπερβαίνει τη 11/2 ώρα ελεύθερου χρόνου μέσα στο διαδίκτυο γιατί έτσι αρχίζει ο εθισμός.

Προσοχή στη χρήση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο. Όποιο αρχείο δημοσιεύεται μένει στο Διαδίκτυο για πάντα.

Οι πληροφορίες δεν είναι πάντα έγκυρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *