Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Σχολικές Εκδηλώσεις’


3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων στην προσπάθεια του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης,  καθιέρωσε ως  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, με το σύνθημα για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-Fs8FpJ5_03I/V_Jle6MdJMI/AAAAAAAAUWw/lK4YAntrm7Yut7z2lsdkcf3pELBGzuy6ACEw/s320/IMG_20161003_102906.jpg

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής σχολικών δραστηριοτήτων

Τίτλος του εκπαιδευτικού μας προγράμματός μας;

«Ήρθε η ώρα πια κι εγώ στην ανακύκλωση σκουπίδια να πετώ»

Με αφορμή το γεγονός ότι καθημερινά στο νηπιαγωγείο μας, πετάμε πολλά σκουπίδια τα οποία όμως μπορούν μέσα από την ανακύκλωση να ξανά χρησιμοποιηθούν, ξεκινήσαμε τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος το οποίο διήρκησε έξι μήνες δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο.

Τα παιδιά γνώριζαν για την ανακύκλωση, καθώς στο σπίτι τους, συλλέγουν και πετούν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα στους εδικούς κάδους. Αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε και να προσεγγίσουμε το θέμα ώστε να παροτρύνουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά, να αναπτύξουν θετική στάση, αγάπη και σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι αυτό να καλλιεργήσουν την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος, δείχνοντας ότι η προσπάθεια των ανθρώπων μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να σωθεί η φύση!!!

Πατήστε επάνω για να δείτε όλη την παρουσίαση

Σεμινάριο για γονείς κι εκπαιδευτικούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/11/15 το σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε το νηπιαγωγείο μας, σε συνεργασία με το 4ο Νηπιαγωγείο με προσκεκλημένη την καταξιωμένη μουσικό και συγγραφέα κ. Μαριβίτα Γραμματικάκη και θέμα » Οι αλήθειες στο παραμύθι – το παραμύθι ως μορφή επικοινωνίας» Ταξιδέψαμε, ονειρευτήκαμε, συγκινηθήκαμε, μαγευτήκαμε, γίναμε και πάλι παιδιά, εκφραστήκαμε μέσα από το τραγούδι, τη μουσική και το χορό!!! Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Μαριβίτα Γραμματικάκη που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί της να βγάλουμε το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας και να περάσουμε ένα όμορφο, ονειρεμένο απογευματάκι!!! Ευχαριστούμε και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!!!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://2.bp.blogspot.com/-BT38jkEWWK8/VkETY_DdQ-I/AAAAAAAAHkM/EyWSE62MYw8/s320/101_6001.JPG

Ημερίδα με θέμα: Παιδική Παχυσαρκία

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος που αφορά στην Αγωγή Υγείας «Για να Έχουμε ΥΓΕΙΑ… κάνουμε ΛΑΧΑΝΟΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε στα νηπιαγωγεία μας (1ο, 9ο, 13ο, 14ο και 17ο) ημερίδα από την ιατρό ενδοκρινολόγο κ. Ελένη Δουμαλά με θέμα: Παιδική Παχυσαρκία
Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό η κ Δουμαλά ενημέρωσε τους γονείς για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν, προτείνοντας στα παιδιά τους υγιείς διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό πάντα με σωματική άσκηση.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Δουμαλά που ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση των νηπιαγωγείων μας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free picture slideshow made with Smilebox

Επίσκεψη συγγραφέα στο σχολείο μας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:

«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.

Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.

Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.

Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου».  (Γιώργος Κρόκος)

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει το καλό βιβλίο στην ανάπτυξη των παιδιών και πιστεύω πως όλοι μας προσπαθούμε  να καλλιεργήσουμε  την αγάπη των παιδιών σ’ αυτό.

Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν μια καλύτερη σχέση με το βιβλίο και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό, καλέσαμε τη συνάδελφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων κυρία Κική Δημητριάδη για να τη γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά, να μας μιλήσει για το πως ξεκίνησε να γράφει και να μας διαβάσει ένα παραμύθι της. Ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά ήρθε στο σχολείο μας και μας γέμισε με νεραϊδόσκονη!!!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

-Να διαβάζετε στα παιδιά τα  βιβλία σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού δείχνοντας κάθε φορά με το δάχτυλό σας αυτό που διαβάζετε.

-Να κάνετε ερωτήσεις στα παιδιά  σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου που τους διαβάσατε για να διαπιστώσετε κατά πόσο το κατανόησαν.

Να παίζετε με τα παιδιά το παιχνίδι των ερωτήσεων και να καταγράφετε στο χαρτί τις απαντήσεις τους.

-Να ενθαρρύνετε τα παιδιά  να αναδιηγούνται την ιστορία που μόλις άκουσαν.

– Επειδή το παιδί μιμείται τη συμπεριφορά των γονιών του, οφείλετε να διαβάζετε βιβλία , αποτελώντας έτσι ένα πρότυπο μίμησης για τα παιδιά σας.


YouTube 0si_5l9O_AI

«Το παραμύθι της μάγισσας γιαγιάς» της Κικής Δημητριάδη

Σύντομη περιγραφή:

Τι κάνει μια γιαγιά να είναι μάγισσα;  Μα τι άλλο; Αυτή η τέχνη της να επικοινωνεί με ό,τι κινείται κι αναπνέει. Αλλά και με τα άψυχα το ίδιο καλά να τα καταφέρνει…  Τι κάνει μια γιαγιά να είναι μάγισσα τελικά; Μα τι άλλο; Αυτή η τέχνη της ν’αγαπάει…

Θεατρική Παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάλιντ

Σήμερα παρακολουθήσαμε την παιδική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάλιντ


Σύντομη περιγραφή

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν πανέμορφο κήπο, ζούσε ένας Γίγαντας, ένας Εγωιστής γίγαντας! Ο Γίγαντας ήταν τόσο εγωιστής που δεν επέτρεπε σε κανένα παιδί να παίξει στον κήπο του. Τα παιδιά έπαιζαν στο δρόμο και σαν φυλακισμένα στο τσιμέντο του πεζοδρομίου, κοιτούσαν τον κήπο μέσα από τα σίδερα του φράχτη. Αλλά και τα λουλούδια και τα δένδρα του κήπου δεν άκουγαν φωνή, κανένα παιδί δε σκαρφάλωνε στα κλαδιά τους, ούτε έπαιζαν κυνηγητό γύρω από τον κορμό τους  – ήτανε φυλακισμένα μέσα στον κήπο. Πέρασε το φθινόπωρο, ήρθε ο χειμώνας και στρώθηκε για τα καλά στον κήπο και δεν έλεγε να φύγει. Γιατί να φύγει; Πού θα έβρισκε καλύτερα; Πού θα έβρισκε πιο κρύο κήπο; Πού θα έβρισκε άνθρωπο με τέτοια κρύα καρδιά σαν τον Γίγαντα που δεν ήξερε να μοιράζεται και να αγαπάει; Και μαζί με το χειμώνα ήρθε και η μοναξιά και έπλεξε τα δίχτυα της. Πόσο θα αντέξει ο Γίγαντας; Ποιος θα νικήσει στην πάλη μεταξύ του εγωισμού και της μοναξιάς;


YouTube qZtdo-h3Bw8

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Οι τελευταίες πινελιές  για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 13ου & 17ου Νηπιαγωγείου ευχαριστεί θερμά τις  μανούλες που καθημερινά στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Παραμυθούπολη


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων