Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Μουσική’


Μουσική & Μουσικοί

Τίτλος Εκπαιδευτικού  Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων: «Μουσική και Μουσικοί»

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη όταν στο άκουσμα της μουσικής τα παιδιά  μας, χαλάρωναν από το άγχος που τους δημιουργούσε ο αποχωρισμός από την τρυφερή, ζεστή αγκαλιά της μανούλας και τα απαλά χαδάκια του μπαμπά. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι μαγικό στον κόσμο της μουσικής το οποίο και  διήρκεσε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2016-17.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του  προγράμματος τα παιδιά μας  συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και χαρά. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις επισκέψεις μας αποκόμισαν πολλές εμπειρίες, απέκτησαν γνώσεις, δεξιότητες, άλλαξαν στάσεις, υιοθέτησαν συμπεριφορές.

«Ο Χορός κι Μουσική, ομορφαίνουν τη ζωή»!

«Τα συναισθήματα ξυπνούν και παίρνουν μορφή με τις λέξεις. Αν οι λέξεις δεν επαρκούν, μιλάμε με αναστεναγμούς. Αν οι αναστεναγμοί δεν επαρκούν, τα τραγουδάμε. Αν το τραγούδι δεν επαρκεί, τότε ασυνείδητα τα χέρια μας τα χορεύουν και τα πόδια μας τους δίνουν τον ρυθμό».
Σήμερα ο χορός πήγε σχολείο! Σήμερα το σχολείο μας πλημμύρισε από μουσική, ρυθμό και χορό! Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την κ. Ελευθερία Ζαγανίδου, δασκάλα χορού την οποία και υποδεχτήκαμε με ζεστά χαμόγελα!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-D0j5qcyYkj0/WSRHYfLVTbI/AAAAAAAAYoc/nOXBIcUgQuce4cyEYkxpryK4mC5uEaeAwCLcB/s320/page.jpg

Η όμορφη Ελευθερία μαγεύει με το βιολί της τα Απίθανα Νηπιάκια!

Όλοι γνωρίζουμε πως η μουσική είναι πηγή έμπνευσης και έκφρασης συναισθημάτων. Σήμερα ήταν μια μέρα μαγική για τα Απίθανα Νηπιάκια μας, με πολλά όμορφα συναισθήματα και μεθυστικά ακούσματα!

Η όμορφη Ελευθερία Καλιωτάκη, μαθήτρια της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή μας να έρθει στην τάξη μας και να μας ταξιδέψει με το βιολί της!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στο σύνδεσμο

https://4.bp.blogspot.com/-J3_nkmgBGuM/WRyOc6Wcg5I/AAAAAAAAYmA/JGBHuPq3PPkbIEze740Bc5g_xkgrGgXRgCLcB/s320/page.jpg

Κατασκευή και Έκθεση Μουσικών οργάνων

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο:«Μουσική και Μουσικοί « το οποίο ξεκίνησε στην αρχή του σχολικού έτους και τελειώνει στη λήξη του, τον Ιούνιο όπου και θα γίνει η παρουσίαση τα Απίθανα Νηπιάκια μας με τη βοήθεια των γονιών τους ανέλαβαν ΄με μεγάλη προθυμία να κατασκευάσουν διάφορα μουσικά όργανα.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-XlN3gl8o_6o/WRMoZAKEgDI/AAAAAAAAYZU/jvHt1gdy4D86rksTOG6rQagquqUYGQgJACLcB/s320/page.jpg

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια της λαϊκής μας παράδοσης

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Μουσική & Μουσικοί», με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενήσαμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας, την κυρία Σοφία Ηλιάδου δασκάλα μουσικής. Η κυρία Ηλιάδου είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής, είναι δασκάλα στο σαντούρι και παιδικών χορωδιών…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/--fMnQ2p3lbc/WMbb1quBgOI/AAAAAAAAX-c/qg8K8VzVvUQzCaymTvOpOwZp4l7fEdRswCLcB/s320/page.jpg

Μουσικό παραμύθι – Ο Πέτρος κι ο Λύκος!

«Ο Πέτρος κι Λύκος» είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσικά παραμύθια!

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων ασχοληθήκαμε με το έργο του Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος». Πρόκειται για μια παιδική ιστορία -ένα παραμύθι – που τα λόγια και τη μουσική έγραψε ο συνθέτης και εκτελείται από την ορχήστρα με έναν αφηγητή να διηγείται την ιστορία.

Στο μουσικό αυτό παραμύθι περιγράφονται καταστάσεις, άνθρωποι και ζώα με τη μουσική. Ο κάθε ήρωας αντιπροσωπεύει κάποιο μουσικό όργανο της ορχήστρας και δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά με τον πιο ευχάριστο τρόπο να αναγνωρίσουν και να καταλάβουν τη διαφορετικότητα στον ήχο των μουσικών οργάνων.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://4.bp.blogspot.com/-VnC2npl4HZg/WK3Vr2LrgXI/AAAAAAAAXXg/31iHKMCUKfwCuvv1avZuPWaunzDv8jbSgCEw/s320/page.jpg

Ο Αρίων και το Δελφίνι!

Ξεχωριστή θέση στην ελληνική μυθολογία έχει η μουσική και οι μουσικοί. Μάλιστα κάποιοι μουσικοί. θεοί και άνθρωποι, πρωταγωνιστούν σε πολλές από αυτές τις ι θαυμαστές ιστορίες. Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης στον οποίο έχουμε αναφερθεί στην αρχή του προγράμματός μας είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Εξίσου όμως ξεχωριστή θέση αποτελεί και ο μύθος: Ο Αρίων και το Δελφίνι. Διαβάσαμε το μύθο

Σύμφωνα με το μύθο αυτό υπήρχε στα αρχαία χρόνια ένας σπουδαίος μουσικός, ο Αρίων, ο οποίος ήταν γνωστός για τη λύρα του σε ολόκληρη τη Μεσόγειο….

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-7RFuZ3s3xtM/WJS1IIr-TmI/AAAAAAAAWVY/IH1NijDSYgI_hd85NaaUFCqRhUVbMOVZACLcB/s320/page.jpg

Μουσική Παράσταση από το ΛύρΑυλο:»Γνωρίζοντας την Ελληνική Μουσική Παράδοση»

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Μουσική & Μουσικοί» παρακολουθήσουμε στο χώρο του σχολείου μας μια ξεχωριστή, πρωτότυπη, εξαιρετική μουσική παράσταση από το «ΛύραΑυλο»
Ένα ταξίδι πραγματικά μαγικό, μια άριστη βιωματική, παιδαγωγική προσέγγιση και μια εμπειρία για τα Απίθανα Νηπιάκια μας, μοναδική και πρωτόγνωρη!!!
Τα παιδιά μας, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνώρισαν αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα. Να περιεργαστούν, να αγγίξουν διάφορα μουσικά όργανα αλλά και να μάθουν πως δημιουργήθηκαν με υλικά από τη φύση. Είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά τα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-wUfBmKTwShg/WEGLg1WcmgI/AAAAAAAAVhQ/PKxlUtbSw3U-iRfay_kyvz9g-APxOzFMwCEw/s320/page.jpg

Χαρούμενες μουσικές νότες… επίσκεψη μουσικών στο σχολείο μας!!!

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας, το φοιτητή Μουσικολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Καστράνη και τον Πατέρα Γεώργιο Ζορμπά για να μας μαγέψουν και να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα
https://3.bp.blogspot.com/-bC6UoFaewn4/WC83HEXWMYI/AAAAAAAAVTA/6GzRS7qIX9ckorYX9gvqSiJ6qTQeyvpOgCEw/s320/page.jpg

«Ορφέας κι Ευρυδίκη»

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Μουσική & Μουσικοί» διαβάσαμε το μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-Fs52rl80XZM/WCyRIRLzUWI/AAAAAAAAVOY/6z3A-9zrq5EpZd-g0tMgdKnuC6AlKA_fQCLcB/s320/page.jpg


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων