Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Επισκέψεις’


Επίσκεψη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολική Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών

Στα πλαίσια του Εκπ/κού μας Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Έναν καιρό και μαι φορά στα χρόνια τα παλιά» επισκεφτήκαμε σήμερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυωτών Γιαννιτσών που βρίσκεται στη γειτονιά του σχολείου μας μαζί με τους φίλους μας από το 2ο Τμήμα του 1ου Νηπ/γείου που συστεγαζόμαστε…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-lZtUj6R1o3c/Whhjdzo6ItI/AAAAAAAAaw4/ez40wa2yufQ3CWOymlD4rqY6eVdOgBKxwCLcBGAs/s320/page.jpg

Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Γιαννιτσών

Στο κέντρο του πεζόδρομου της πόλης των Γιαννιτσών βρίσκεται το Στρατιωτικό Μουσείο. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών μας και παρουσιάζει ένα κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Στα εκθέματα υπάρχουν κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οπλισμός, στολές, παράσημα και άλλα υλικά, από τον Μακεδονικό αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 με έμφαση στην ιστορική μάχη του Βάλτου των Γιαννιτσών. Από το σύνολο των εκθεμάτων του κάποια έχουν παραχωρηθεί με μακροχρόνια διάρκεια από τον κ. Νικόλτσιο Βασίλειο, ενώ κάποια άλλα προέρχονται από διάθεση που πραγματοποιήθηκε από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Το μουσείο δημιουργήθηκε ύστερα από επιθυμία του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ κ. Φράγκο Φραγκούλη.

Σήμερα με σύμμαχο τον καιρό μιας και ο φθινοπωρινός ήλιος έλουζε την πόλη μας με το φως του από νωρίς το πρωί , είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε με τα παιδιά μας το Στρατιωτικό Μουσείο Γιαννιτσών, έχοντας για συνοδούς τους αγαπημένους μας, γονείς, τον κ. Χαράλαμπο Τσομπανίδη, τον κ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, την κ. Μαργαρώ Παπαστόιτση, την κ. Μαρία Σίσκου και την κ. Ιωάννα Ιωαννίδου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που είναι πάντα κοντά μας στις εκπαιδευτικές δράσεις και εξορμήσεις του νηπιαγωγείου μας.

Ο πεζόδρομος σε λίγο πλημμύρισε από τις μελωδίες των τραγουδιών που έβγαιναν από τα παιδικά μας στοματάκια…

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-tomN3wdQ6zo/WfCcnxpO0ZI/AAAAAAAAZ8M/FLYBMJ_KUPw2QbBrJuXb9qZQcoRM6ECwQCLcBGAs/s1600/page.jpg

«Ομαλή Μετάβαση»- Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Η μέρα που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους μιας ακόμη υπέροχης, δημιουργικής σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Ένα όμορφο ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Εμείς αμήχανες στεκόμαστε στην έξοδο. Τα συναισθήματα είναι έντονα και ανάμεικτα για όλους. Πρέπει να αποχαιρετίσουμε τα μεγάλα μας Απίθανα Νηπιάκια που θα ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν! Ένας νέος δρόμος ολόφωτος ανοίγει διάπλατα μπροστά τους.

Η καρδιά μας από τη μια πλημμυρίζει από χαρά γιατί φτάνουμε με επιτυχία στο τέλος και την ίδια στιγμή όμως σφίγγεται γιατί πρέπει να πούμε αντίο.

Θέλοντας να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με το δημοτικό, το σχολείο που θα ανοίξει τη ζεστή αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα δικά μας παιδιά από Σεπτέμβρη και στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή Μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο» την Παρασκευή 9/6/17, με τα μεγάλα νήπια επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-ZgSquH7-Nm4/WT6mSzh0D1I/AAAAAAAAY04/vYH6hAE3IdgnUQ1Np4-oPsDKRKtFsPUWQCLcB/s320/page.jpg

Επίσκεψη σε έκθεση κοχυλιών

Με μεγάλη μας, χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έκαναν οι φίλοι μας από το 1ο Νηπιαγωγείο «Δήμητρα Μίγγα Κασάπη»  (2ο Τμήμα) και η κυρία Μαρία Τζουκμάνη ώστε να επισκεφτούμε την πολύ όμορφη έκθεση κοχυλιών που πραγματοποιήθηκε στην τάξη τους. Οι φίλοι μας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματός του,  σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα: «Τα κοχύλια» συγκέντρωσαν με τη βοήθεια των γονιών τους διάφορα κοχύλια και θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα. Στην είσοδο μας υποδέχτηκε η κυρία Μαρία με ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά και μας οδήγησε στην τάξη της.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://3.bp.blogspot.com/-Cz3KjU3ujE4/WQn5NqvpDzI/AAAAAAAAYW0/p0WzDGx6EasQJoWI3nsx1pYXfh-Kqm5mgCEw/s320/page.jpg

Τα Απίθανα Νηπιάκια στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Οι μέρες για τη λήξη του σχολικού έτους πλησιάζουν, και οι ετοιμασίες μας για τις εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από καιρό και βρίσκονται σχεδόν στην τελική ευθεία. Οι φετινές μας εκδηλώσεις για την τελετή λήξης του σχολικού έτους μετά από επικοινωνία με τη διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών όπου μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό θα πραγματοποιηθούν στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Για το λόγο αυτό σήμερα επισκεφθήκαμε με τα Απίθανα Νηπιάκια μα,ς το 3ο Γυμνάσιο για να κάνουμε την πρόβα μας.
Στην είσοδο του κτιρίου μας περίμεναν και μας υποδέχτηκαν με ζεστές αγκαλιές και φωτεινά χαμόγελα, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κ. Ελένη Πισμίση, ο υποδιευθυντής κ. Βαγγέλης Τσάνηςκαι ο γυμναστής κ. Θεολόγος Σερέτης!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα
https://1.bp.blogspot.com/-Xo8C9HmRY8I/V0L_-xS1zoI/AAAAAAAATZE/CAK9zFTKteYwKagDhjU7ddHkQdLud94WwCLcB/s320/13271663_570804946427809_1161640487_o.jpg

Μάθημα γαλλικών!!!

Με μεγάλο ενθουσιασμό και απέραντη χαρά, σήμερα το πρωί υποδεχτήκαμε στην τάξη μας για μια ακόμη φορά όπως μας είχε υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά, τη γλυκιά μας μανούλα, καθηγήτρια Αγγλικών και μεταφράστρια, την κ. Λέλα Πολιούδη, στο ρόλο της δασκάλας.
Η κ. Λέλα παρέα με τη μικρή Μαρί, τη γοητευτική γατούλα από τις Αριστόγατες, μας ταξίδευσαν σε μια περιπετειώδη ολοήμερη εξερεύνηση των θαυμάτων του Παρισιού, στη Γαλλία. Μια πολύ όμορφη ιστορία που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να ακούσουν λέξεις και εκφράσεις στα γαλλικά, να τις προφέρουν ακόμα και να τις μάθουν.
Κυρία Λέλα, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το χρόνο που διαθέσατε αλλά και για τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που μας χαρίσατε!!! Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://2.bp.blogspot.com/-JTEaCOhaTho/Vzxs1FTMayI/AAAAAAAATW8/Hebv912fv9wHsL4tZqg_PEK7HjSLqClpQCKgB/s320/IMG_20160518_100932.jpg

Τα Απίθανα Νηπιάκια στην 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας

Η πόλη μας, τα όμορφα Γιαννιτσά τη βδομάδα που διανύουμε, γιορτάζουν τον ερχομό της άνοιξης. Η 6η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας έχει ανοίξει τις πύλες της για να μας υποδεχτεί σε μια υπέροχη γιορτή για τη φύση, τα λουλούδια και τα φυτά.

Σήμερα  με τα Απίθανα Νηπιάκια μας, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το χώρο της Ανθοέκθεσης με τα πανέμορφα, πολύχρωμα λουλούδια και τις υπέροχες λουλουδοσυνθέσεις, η οποία φιλοξενείται στο Πολύκεντρο, στον Πεζόδρομο  της πόλη μας.

Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

https://1.bp.blogspot.com/-bM2fA9bAcs8/VzIOo3GOQbI/AAAAAAAATSU/k6zWUZqw8Ls6Iy7ScUg_lkk65fcVBWWNwCKgB/s320/IMG_20160510_101929.jpg

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σήμερα με τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας και τις όλες τις μανούλες μας επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…  http://www.paidikomouseio.gr/to-mouseio

11414465_10205571986033799_1493798768_n

¨Τη Μαγική Παιχνιδοχώρα» Ταξιδέψαμε για να γνωρίσουμε μοναδικούς, ξεχωριστούς θησαυρούς!!! «Παιχνίδια από παλιά, παιχνίδια διαφορετικά, παιχνίδια ξεχασμένα, τσίγκινα κουρδιστά, παιχνίδια όμορφα, παιχνίδια ξεχωριστά!!!»

Τα παιδιά μας είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό μουσειακό, βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα!!!  Είδαν από κοντά την μοναδική συλλογή από παλιά τσίγκινα παιχνίδια, σβούρες, καρουζέλ, αυτοκινητάκια, κούκλες… τα άγγιξαν, τα έπαιξαν, μεταμορφώθηκαν τα ίδια σε κουρδιστά παιχνίδια, έπαιξαν παιχνίδια παντομίμας, δημιούργησαν τα δικά τους καρουζέλ με χάρτινα πιάτα και έκαναν ένα «ταξίδι» στα σχολικά χρόνια του παππού και της γιαγιάς σε «μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά» μέσα από την έκθεση του εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα του Θεού τα πράματα…» με  αντικείμενα της σχολικής ζωής, της παραδοσιακής σχολικής τάξης,  πλάκες, κοντυλοφόροι, σάκες,  ποδιές και σχολικά βιβλία!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις  κυρίες Χαρούλα, Αλεξία, και Ζωή που με πολλή όρεξη και αγάπη πρόσφεραν γνώσεις, εμπειρίες, ψυχαγωγία και δημιουργικότητα στα μικρά μας!!!

 

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών

Σήμερα είναι για μας μια πολύ όμορφη μέρα… νιώθουμε μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια που μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών… αυτό το υπέροχο σχολείο με τις μοναδικές φατσούλες και τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς!!!

Στη είσοδο του σχολείου μας υποδέχτηκε με ένα φωτεινό χαμόγελο η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών κ Πόπη Νικολαΐδου… μας ξενάγησε στους εκπληκτικούς χώρους του σχολείου, μας γνώρισε τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, τους μαθητές  και όλο το προσωπικό… Τα «Απίθανα» Νηπιάκια μας είχαν την ευκαιρία μέσα από το  παιχνίδι, το χορό,  το τραγούδι, τις κατασκευές, το γέλιο, και τη χαρά να νιώσουν πολλά όμορφα συναισθήματα!!! Ενώσαμε τα χέρια μας, τις ψυχές μας, τις καρδιές μας, τα φωτεινά χαμόγελά μας… δάσκαλοι και παιδιά γίναμε ένα… Δώσαμε χαρά, πήραμε απέραντη αγάπη… εμπειρία μοναδική!!! 

Για μια ακόμη φορά ένα θερμό ευχαριστώ  για την εξαιρετική, για τη ζεστή  φιλοξενία και την άψογη αλληλελεπίδραση στην Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών κ. Πόπη Νικολαΐδου, στη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών κ. Ταχτσίδου Γεωργία, στο σύλλογο διδασκόντων, σε όλο το προσωπικό και στους υπέροχους ξεχωριστούς μαθητές!!! Αισθανθήκαμε  σαν να είμαστε στο  δικό μας χώρο!!!

Τους αποχαιρετήσαμε  με τις καλύτερες εντυπώσεις  κρατώντας  την υπόσχεσή τους για μια αντίστοιχη επίσκεψη στο δικό μας σχολείο.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Another digital slideshow by Smilebox

Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο της πόλης μας

Επισκεφτήκαμε  με τα παιδιά μας το στρατιωτικό μουσείο της πόλης μας που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας και παρουσιάζει ένα κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Στα εκθέματα υπάρχουν κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οπλισμός, στολές, παράσημα και άλλα υλικά, από τον Μακεδονικό αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 με έμφαση στην ιστορική μάχη του Βάλτου των Γιαννιτσών.

Η κυρία Ραράκου μας υποδέχτηκε με χαρά στην είσοδο του μουσείου και με υπομονή και κατανόηση μας ξενάγησε γι αυτό και την ευχαριστούμε θερμά. Μετά το τέλος της ξενάγησης ανεβήκαμε στον επάνω όροφο όπου παρακολουθήσαμε μια ταινία που αναφερόταν στο βαλκανικούς πολέμους.

Πριν φύγουμε για τους ευχαριστήσουμε τους προσφέραμε ένα δωράκι:

«Το κανόνι της ειρήνης» μια ομαδική εργασία των παιδιών

Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη.

Στην επιστροφή για το σχολείο περάσαμε από την πλατεία Γκόνου Γιώτα για να δούμε το άγαλμα του Γκώνου Γιώτα.

Το 17ο Νηπιαγωγείο στο Στρατιωτικό Μουσείο της πόλης μας!!!

111_5833


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων