Τα "Απίθανα Νηπιάκια" 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Την αγάπη των παιδιών την κερδίζεις με την γλυκύτητα κι όχι με την αυστηρότητα. ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ

Αρχεία για ‘Εθελοντισμός’


«Νοιάζομαι και σ’ αγαπώ γι αυτό σε βοηθώ»

Σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο νηπιαγωγείο μας, μέλη της εθελοντικής ομάδας «Νοιάζομαι» Η εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών «Νοιάζομαι» ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ», το οποίο ανέλαβε την εκπαίδευση και την υποστήριξη της ομάδας.
Από τη στιγμή της ίδρυσής της στηρίζει και βοηθά οικογένειες της τοπικής κοινωνίας που τα καταφέρνουν δύσκολα. Μέσα από τις διάφορες δράσεις που υλοποιεί όπως η συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων, παιχνιδιών, βιβλίων, προσφέρει αγάπη και χαμόγελα σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη..
Έπειτα από πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν με χαμόγελα και ήρθαν για να δουν και να θαυμάσουν από κοντά το χριστουγεννιάτικο «παραμυθόδεντρο» που φτιάξαμε με πολλή αγάπη αλλά και να τους προσφέρουμε τα παραμύθια που συγκέντρωσαν τα «Απίθανα Νηπιάκια» μας ώστε να χαρίσουν χαμόγελα σε παιδάκια της πόλης μας.
Η κυρία Αθηνά και η κυρία Όλγα με ένα πλατύ χαμόγελο αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, μας…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

http://1.bp.blogspot.com/-6fTJ1Xdp79o/VnQT6q8D98I/AAAAAAAAK6Y/5eSrDEQinVo/s320/IMG_20151218_110556.jpg

Τα παιδιά μαγειρεύουν για το Γεύμα Αγάπης

Τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου – Τμήματος Ένταξης & 17ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών μαγειρεύουν για το Γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Προσφορά αγάπης από την περίσσεια των παιδικών ψυχών κάνανε σήμερα τα νηπιαγωγεία μας, μαγειρεύοντας φακές για να γευτούν οι συμπολίτες μας που δεν έχουν τα προς το ζην.
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων των Νηπιαγωγείων μας και κατόπιν συνεννόησης με το Γεύμα Αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών προσφερθήκαμε σήμερα να διαθέσουμε φακές (μαγειρεμένες από τα χεράκια μας), ελιές, χαλβά & πορτοκάλια. Ένα Γεύμα Αγάπης γεμάτο χαμόγελα, παιδικές φωνούλες και αθώες απορίες σχετικά με τη σημασία και την αξία της σημερινής φιλανθρωπικής μας δράσης.
Ευχαριστούμε θερμά, για μία ακόμη φορά το Σύλλογο Γονέων των Νηπιαγωγείων μας για τη συστράτευσή του και σ’ αυτή τη δράση μας σχετικά με τον Εθελοντισμό & τη Φιλανθρωπία καθώς επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πατέρα Γεώργιο που βρέθηκε σήμερα κοντά μας, μίλησε στα παιδιά μας για την αξία της Φιλανθρωπίας και γενικότερα της Αλληλεγγύης και κυρίως της Αγάπης προς το συνάνθρωπο εκφράζοντας έτσι το μήνυμα της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας συνολικότερα.
Αποχαιρετώντας μας ο Πατέρας Γεώργιος μας προσκάλεσε να επισκεφτούμε και να δούμε από κοντά την προετοιμασία του καθημερινού Γεύματος Αγάπης. Εμείς από την πλευρά μας δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση και προσφέραμε μια αφίσα φτιαγμένη από τα παιδιά με πολύ αγάπη για να θυμούνται κι αυτοί τη σημερινή μέρα.
Το Γεύμα Αγάπης «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» ιδρύθηκε με την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και υλοποιήθηκε από τους ιερείς του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου. Στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και το φαγητό παρασκευάζεται με την εθελοντική προσφορά εβδομήντα περίπου κυριών από τις οποίες έξι είναι υπεύθυνες ομάδων. Το πρόγραμμα φαγητού, τα τρόφιμα και τις παραγγελίες επιμελείται η οικονόμος του γεύματος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ιερέα. Μόνιμοι πόροι εσόδων δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως η πλουσιοπάροχη αγάπη του κόσμου και των αρχόντων του τόπου που κατά καιρούς συνεισφέρουν στο θεάρεστο αυτό έργο.
Σκοπός του γεύματος είναι να βοηθήσει ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αλλά και να διατηρήσει την ανωνυμία των απόρων αδελφών γι αυτό και φροντίζει να παραδίδει το φαγητό κατ’ οίκον στα ογδόντα άτομα που λαμβάνουν σήμερα το γεύμα.

Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free slideshow design customized with Smilebox

Σε Νοιάζομαι και σ’ Αγαπώ γι αυτό σε Βοηθώ

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας με τίτλο: «Σε Νοιάζομαι και σ’ Αγαπώ γι αυτό σε Βοηθώ» τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου – Τμήματος Ένταξης & 17ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών με τη βοήθεια πάντα του συλλόγου γονέων, συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Σήμερα λοιπόν επισκεφτήκαμε το κοινωνικό κατάστημα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Πέλλας «Νοιάζομαι» Στην είσοδο του κτιρίου με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκε η κυρία Δέσποινα Δάγκα και μας ξενάγησε στο χώρο του καταστήματος. Τα παιδιά με τη σειρά τους προσέφεραν ένα μικρό δείγμα από αυτά που έχουμε συγκεντρώσει και θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε. Πριν την αναχώρηση μοίρασαν στα παιδιά δωράκια κι εμείς τους προσφέραμε το δικό μας δωράκι που φτιάξαμε με τα χεράκια μας με πολύ αγάπη και μεράκι.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A free digital slideshow by Smilebox

Πως τα πλαστικα καπάκια έγινα αναπηρικά αμαξίδια

Όλα ξεκίνησαν από ένα ψέμα. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας, με έδρα τα Γιαννιτσά, είδαν σε μια ιστοσελίδα πως 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.
Στον Σύλλογο, στα σχολεία, σε καφετέριες και ταβέρνες της περιοχής σήμανε συναγερμός συμπαράστασης, και μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός είχε καλυφθεί.
Όμως, όταν η πρόεδρος του Συλλόγου, Δήμητρα Χριστάκη, απευθύνθηκε σε εταιρείες εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, βρέθηκε μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. «Τέτοια προσφορά δεν υφίσταται», της απάντησαν.
Απόγνωση. Τόσα καπάκια και άλλα τόσα που συνέχιζαν να καταφθάνουν στα γραφεία του Συλλόγου ήταν μάταιος κόπος. Σ’ αυτές όμως τις περιπτώσεις το «…σύμπαν είχε ήδη συνωμοτήσει για να πετύχει ο στόχος», και τα πλαστικά καπάκια άγγιξαν καρδιές.

Μια εταιρεία ανακύκλωσης – ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με περίσσευμα κοινωνικής ευθύνης, δέχθηκε να κάνει το ψέμα… αλήθεια! Με την προϋπόθεση ότι δεν θα γνωστοποιηθεί η εταιρική της ταυτότητα, παραλαμβάνει τις ποσότητες του Συλλόγου με αντάλλαγμα την οικονομική συνδρομή της στην εξασφάλιση των αναπηρικών καροτσιών.

Έτσι, η προσπάθεια συνεχίστηκε, και δεκάδες φορείς από όλη την Ελλάδα, που πληροφορήθηκαν την προσπάθεια μέσω Facebook, blogs και δημοσιευμάτων, άρχισαν να στέλνουν μικρά και μεγάλα δέματα με καπάκια, με το ΚΤΕΛ, με κούριερ, με το ταχυδρομείο. Για να αγοραστεί ένα συνηθισμένο αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους πλέον του ενός τόνου, ανέφερε η κ. Χριστάκη, και φυσικά η ποσότητα αυξάνεται όταν πρόκειται για ηλεκτροκίνητο. Για ένα μόνο κιλό χρειάζονται 540 καπάκια. «Έχουν έρθει από το Πολεμικό Ναυτικό, από μονάδες του Ελληνικού Στρατού, από σχολεία, από εργαζόμενους του ΟΤΕ, από εργαζόμενους ιδιωτικών εταιρειών, απ’ όπου μπορείτε να φανταστείτε» λέει.

Ο Σύλλογος με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών προμηθεύτηκε έως τώρα έξι αναπηρικά καροτσάκια. Τα τρία διατέθηκαν στην Εθελοντική Ομάδα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες νεφροπαθών. Ενα στάλθηκε στο Βέλο Κορινθίας σε παιδάκι.

Τα άλλα δύο διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά (ένα εκ των οποίων ηλεκτροκίνητο), ενώ σύντομα θα προμηθευτεί ακόμη δύο που προορίζονται για άτομα στη Φθιώτιδα. Καθημερινά στα γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη 10 των Γιαννιτσών καταφθάνουν δέματα με πλαστικά καπάκια. «Είναι τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου, ενώ 2-3 εταιρείες δήλωσαν την πρόθεση να στηρίξουν τον Σύλλογο, χωρίς αντάλλαγμα τα πλαστικά καπάκια», επισημαίνει η κ. Χριστάκη.

Πηγή «kathimerini.gr»

Τα Νηπιαγωγεία μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια. Καθημερινά τα παιδιά φέρνουν πλαστικά καπάκια τα οποία τα συγκεντρώνουμε σε ένα ειδικό κουτί. Την Τρίτη 1- Απριλίου 2014 είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτή την τόσο πολύτιμη προσπάθεια.
Επισκεφτήκαμε το χώρο όπου συγκεντρώνονται και πακετάρονται τα καπάκια, τους προσφέραμε τα δικά μας «Καπάκια της Αγάπης» και υποσχεθήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε.

116_0267 116_0271 116_0272 116_0273 116_0276 116_0277


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων